VIDEO: Jadarmeria Română, la ceas aniversar. În 3 aprilie, una dintre cele mai credibile instituții împlinește 165 de ani

În acest an, in 3 aprilie, se implinesc 165 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane, una dintre instituţiile profesioniste şi credibile de apărare a statului de drept, care are ca misiune prioritară asigurarea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice.

Conform calendarului activităţilor dedicate sărbătoririi, pe data de 3 aprilie, a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, astăzi, 26 martie 2015, cu începere de la ora 09.30, la baza sportivă WINNER’S ŢĂLNAR CLUB, va avea loc un turneu de fotbal cu participare interinstituţională.

Participă 8 echipe, astfel:

  1. Instituţia Prefectului – Judeţul ALBA
  2. Consiliul Judeţean Alba
  3. Jandarmeria Alba
  4. I.P.J. Alba
  5. I.S.U. Alba
  6. Colegiul militar liceal “ Mihai Viteazu ” Alba Iulia
  7. Poliţia Locală a Municipiului Alba Iulia
  8. Penitenciarul Aiud

Înfiinţată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română şi-a câştigat, în timp, un firesc şi binemeritat prestigiu, devenind o instituţie care şi-a asumat, cu profesionalism, rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale. Misiunile multiple şi rezultatele obţinute în acest sens au determinat creşterea încrederii populaţiei în Jandarmerie, în capacitatea sa de a gestiona eficient şi echidistant provocările la adresa mediului de securitate.

La rândul său, pentru a împlini aşteptările cetăţenilor, Jandarmeria şi-a adaptat permanent modalităţile de acţiune în funcţie de realitatea societăţii româneşti şi a înţeles că este necesar să se facă transferul centrului de greutate al activităţii sale în stradă, adică acolo unde se asigură efectiv ordinea şi siguranţa publică. Totodată, modul de executare a misiunilor de menţinere a păcii asumate prin angajamente internaţionale au dus la consolidarea renumelui Jandarmeriei Române în plan internaţional – performanţele fiind direct legate de rezultatele obţinute în Kosovo şi Afganistan, precum şi de onorarea obligaţiilor ce îi revin în calitate de membru al Asociaţiei Poliţiilor şi Jandarmeriilor Europene şi Mediteraneene cu Statut Militar ( F.I.E.P.).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...