Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| ÎPS Teodosie, despre postul Paștelui: ”Fumatul e mai grav ca beția. Cine fumează nu postește”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ÎPS Teodosie, despre postul Paștelui: ”Fumatul e mai grav ca beția. Cine fumează nu postește”

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a vorbit despre perioada postului. Acesta a subliniat că fumatul e un mare păcat, iar cei care fumează nu țin nicio zi de post.

Citește și: Când sunt Paștele ortodox 2021 și Paștele catolic 2021

Ce înseamnă postul? Luați aminte. Unii acoperă niște păcate care spun că sunt relative, că n-ar avea imortanță. Fumatul e mare păcat, mai mare ca beția, pentru că este împotriva firii. Cine fumează, nu ține nicio zi de post. Cei care au acest nărav, din seara asta să-l lase. Și nu vă amăgiți zicând că mai rărim, a transmis ÎPS Teodosie.

Ierarhul Tomisului a mai spus că tinerii trebuie să postească mai mult, pentru potolirea instinctelor.

YouTube video

Mulți se întreabă cine trebuie să țină post. Începând de la copiii de trei ani, cu moderația cuvenită până la șapte ani, toți oamenii trebuie să țină post. Care trebuie să țină post mai mult? Tnerii trebuie să țină post mai mult. Să nu vă mirați. Postul ce face? Potolește toate pornirile pătimașe. Acesta-i postul. Biruiește lăcomia, zburdălnicia, desfrâul, mânia, a mai spus ÎPS Teodosie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea