Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO INEDIT: Râși ieșiți la vânătoare și căprior speriat de prezența prădătorilor, surprinși în Parcul Natural Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un filmuleț inedit cu doi râși aflați, cel mai probabil, în căutarea hranei, au fost filmate într-o pădure din Munţii Apuseni și postate, vineri, pe pagina de facebook Parcul Natural Apuseni.

Reprezentanţii Parcului Natural Apuseni au postat, pe pagina lor de facebook, doi râși filmați în mijlocul pădurii.

Filmul dovedeşte faptul că această specie este în continuare prezentă în zonă.

Surpriza mare apare la jumătatea filmării, în plan îndepărtat se observă un căprior care aleargă speriat de prezența acestui prădător iscusit.

YouTube video

”Râsul este un mamifer de talie mijlocie, bine proporţionat, îndesat, cu picioarele din spate puternice adaptate pentru salturi. Masculii au lungimi cuprinse între 104-174 de cm, coada atingând 12-24 de cm, femelele fiind în medie cu circa 20 de cm mai scurte. Înălţimea la umăr este de 45-86 de cm şi greutatea medie între 11-30 de kg. Este un prădător de pădure având preferinţe pentru zonele cu arbori bătrâni, bine împădurite. Datorită abundenţei de hrană ei îşi micşoreaza domeniul lor de utilizare în timpul verii şi îl extind pe timp de iarnă”, se arată în textul postat alături de imagini.

Parcul natural are o suprafaţă totală de 75.784 de hectare şi se află pe teritoriile administrative ale judeţelor Alba, Cluj şi Bihor, în partea central-estică a Munţilor Apuseni. Este o zonă protejată, înconjurată de Masivul Vlădeasa la Nord, Munţii Pădurea Craiului la Nord-Vest, Munţii Bihorului la Sud, Munţii Gilău la Est şi Munţii Codru-Moma la Sud-Vest.

Sursa video: facebook Parcul Natural Apuseni


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea