// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

VIDEO: Imagini inedite surprinse în Parcul Natural Apuseni. Moș Martin a ieșit din bârlog, la plimbare

Imagini inedite surprinse de camerele video instalate într-o pădure din Parcul Natural Apuseni: moș Martin se pare că a ieșit din bârlog mai târziu ca de obicei.

Prin intermediul camerelor de supraveghere, comportamentul animalelor poate fi urmărit în zona hrănitorilor sau în alte locuri de observare. Imaginile obţinute sunt utile atât pentru evaluarea speciilor care trăiesc în zonă – urşi, lupi, cocoşi de munte, pisici sălbatice, căprioare, capre negre şi mistreţi.

În activitatea de supraveghere, au fost surprinse şi ipostaze simpatice din comportamentul animalelor sălbatice. Un cadru cu un urs la plimbare, cel mai probabil în căutare de hrană, a făcut furori pe reţelele de socializare şi a stârnit comentariile internauţilor.

Potrivit tradiţiei, în fiecare an, pe 2 februarie, ursul iese din bârlog după hibernare, iar dacă vede soarele îşi continuă somnul încă şase săptămâni. Ursul „meteorolog” a ieşit din bârlog se pare mai târziu şi ne-a spus cum va fi vremea în perioada următoare.

Ziua de 2 februarie este cunoascută şi sub denumirea de Ziua Ursului. Tradiţia spune că atunci când ursul iese din bârlog, comportamentul său poate spune dacă iarna va dura şi în perioada următoare.

Se spune că ursul iese din bârlog, fiind prima zi când acesta iese din hibernare. El înconjoară bârlogul de trei ori, iar dacă în timpul ocolului îşi vede umbra, se sperie de ea şi intră înapoi în adăpost. Se spune că în acest caz, timp de şase săptămâni, iarna va domina. Dacă nu îşi vede umbra, ursul prinde curaj să plece în pădure, iar oamenii cred că vara a învins.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419