Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Imagini inedite cu un urs brun „gulerat”, care bea apă într-o poieniță, în Parcul Natural Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Rangerii” din Parcul Natural Apuseni au făcut publice imagini video ale unui urs brun, într-o poieniță, în timp ce bea apă. Ursul a fost suprins de o cameră amplasată de angajații Parcului Natural Apuseni.

„Guleratul de #apuseni a dat sens activitatilor noastre de monitorizare din aceasta saptamana!
Cine altcineva ne putea încanta mai mult privirea inainte de a se retrage în bârlog, daca nu chiar el, ursul brun (ursus arctos)?”, au scris reprezentanții Parcului Natural Apuseni, pe pagina de socializare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Urșii din ținuturile temperate și reci hibernează, toamna ei se îngrașă, iar iarna se retrag într-un adăpost care-i ferește de ploi, viscol și îngheț și nu-și mai caută hrană. În culcuș dorm toată iarna, fără ca somnul lor să fie o hibernare propriu-zisă: temperatura corpului lor nu scade, iar funcțiile de bază, ca respirația și circulația, continuă fără modificări.

În anul 2008, în România existau aprox. 7.500 de urși bruni. În decembrie 2010, în România existau cca. 6.000 de urși bruni, adică 40% din totalul celor existenți în Uniunea Europeană. În anul 2012, se estima că 2.000 dintre aceștia trebuiau uciși, pentru că nu aveau suficientă hrană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea