VIDEO| Grădinița de acasă pentru preșcolarii de la Grădinița cu PP Nr. 16 din Alba Iulia. Activități online pe o platformă educațională pentru grupa mare a „albinuțelor”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Grupa mare „albinuțelor” de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 16 din Alba Iulia are clasă pe o platformă educațională.

Adela Popa și Ioana Olar, profesori profesor pentru învățământul preșcolar, au creat pentru preșcolarii lor o clasă pe platforma educațională Google Classroom, numită Grădinița de acasă. Acestea împreună cu sprijinul directorului prof. Violeta Colceriu și a părinților din grupă, au demarat activități diverse pentru a facilita învățarea preșcolarilor…și bineînțeles, a dat roade!

USR - Alegeri parlamentare 2020

Cele două cadre didactice postează activități realizate pe diferite platforme educaționale și aplicații, cum ar fi learningapps, jingsawPlanet, Story Jump, inclusiv pe grupul închis de facebook al grupei lor. Totodată cele două cadre didactice s-au filmat în realizarea activităților de predare, deoarece este mult mai practic învățarea conținutului de către copii.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

De asemenea, au realizat materiale PowerPoint și dispozitive audio-video pentru a facilita demersul educativ menținând legătura strânsă dintre grădiniță și familie.

Directorul prof. Violeta Colceriu a transmis faptul că toate grupele din grădiniță lucrează exclusiv online, însă grupa mare „albinuțelor” s-a specializat privind învățarea online și aici vorbim atât despre cursuri de formare a cadrelor didactice, cât și modul de învățare a preșcolarilor în activitățile zilnice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419