// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

VIDEO/ Florin Roman: Șeful IȘJ Alba și un director de școală acuzați de abuz în serviciu. Un profesor din Alba le-a făcut plângere la DNA, după ce i-au desființat postul

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat, vineri, că un profesor din Alba a depus plângere penală la DNA, împotriva șefului IȘJ Alba și a unui director de școală, pentru că i-au desființat postul.

Este vorba despre un dascăl din Lupșa, profesor titular de catedră și profesor documentarist la Școala Gimnazială din Lupșa. Vanesa Aruna Dup le acuză pe Marcela Dărămuș (inspector școlar general) și pe Cristina Andreș (directorul școlii) de abuz în serviciu. Ea a trimis un memoriu și la cabinetul parlamentar, în care susține că se constituie și ca parte civilă și va solicita daune în valoare de 1 milion de euro.

”În urma cercetării penale pe care o veţi efectua să constataţi vinovăţia acesteia (n.r. director Cristina Andreș) cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor personale care decurg din CI (norma didactică de 18 ore) trafic de influenţă, şantaj ameninţare şi hărţuire la locul de muncă. De asemenea solicit ca,cu ocazia cercetării penale să constataţi săvârşirea de către făptuitori de acte şi fapte specifice infracţiunii de fals, uz de fals, fals în declaraţii, instigare la fals, instigare la mărturie mincinoasă, acte şi fapte săvârşite în calitatea funcţiei de director, pe care o deţine la şcoala Lupşa.

În acest context, prin referat să solicitaţi procurorului care va supraveghea ancheta, trimiterea acesteia în judecată în calitate de inculpată, pentru săvârşirea cu vinovăţie a faptelor penale sus menţionate.

Totodată înţeleg să mă constitui parte vătămată şi parte civilă, astfel încât partea reclamata să fie obligată la plata sumei de 1.000.000 euro -reprezentând daune morale iremediabile, pentru că datorită hărţuirii acestei persoane la locul de muncă m-am îmbolnăvit de cancer iar în prezent mi-am pierdut și postul de profesor documentarist pe care eram titulară”, a scris în plângerea făcută la DNA prof. Vanesa Aruna Dup.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419