Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Expoziție stradală inedită cu portretele realizate de Georgeta Țălnar, la Centrul Cultural Augustin Bena din Alba Iulia: ”Nu duci cu tine decât ceea ce dăruiești”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Expoziție stradală inedită cu portretele realizate de Georgeta Țălnar, la Centrul Cultural Augustin Bena din Alba Iulia: ”Nu duci cu tine decât ceea ce dăruiești”

Cei care trec până la începutul lunii iunie prin fața Centrului de Cultură Augustin Bena, au ocazia să admire o expoziție cu operele realizate de regretata Georgeta Țălnar. Zeci de portrete sunt expuse pe stradă de-a lungul gardului instituției.

”Mulțumim Centrului de Cultură că a făcut posibilă această expoziție și acestă bucurie pentru familia noastră și ne bucurăm că valoarea mamei noastre a rămas și post-mortem. Sunt convinsă că toată familia noastră și cei care au cunoscut-o pe mama, poartă o mare mare bucurie și o onoare pentru că și după atâția ani, după 6 ani mai exact, de la trecerea în neființă a mamei, aceste lucrări au rămas aici să îi certifice valoarea ca artist și ca om extraordinar.

Expoziția se defășoară sub egida și sub moto-ul pe care mama obișnuia să îl transmită ”nu duci cu tine decât ceea ce dăruiești”. Mama a lăsat multă artă și îi mulțumim pentru asta și pentru bucuria pe care ne-a adus-o și de dincolo de nori”, a transmis Sendy Țălnar.

Geta Țălnar a încetat din viață în urmă cu 6 ani, la vârsta de 56 de ani, în urma unei boli necruțătoare. Soția fostului dinamovist Cornel Țălnar era pasionată de pictură (portret) și practica sportul. Geta Țălnar a desenat foarte mult omul.

YouTube video

Pasiunea ei era însă portretul. Studia oamenii, mâinile oamenilor, expresia feței lor, dar, în egală măsură surprindea și căldura din ochii bătrânilor și mâinile lor tăcute. Lucrările ei exprimă trăirile profunde pe care le-a avut și starea de spirit în care se afla. Se inspira foarte mult din realitate, din ce simțea, din trăirile din timpul zilei, din oamenii cu care interacționa.

Multe desene realizate în 2016 simbolizau o femeie care stă în anumite poziții, cu o trăire interioară intensă, probabil durere, și de fiecare dată deasupra ei apărea o mână salvatoare care o proteja, o liniștea, care îi transmitea, cumva, că va fi bine. Se inspira din viața de zi cu zi sau din vise.

Tablourile artistei sunt lucrate în acuarelă, ulei, cărbune, creion, a făcut schițe cu pixul și cea mai inovatoare posibilitate de desen, în cafea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea