Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO: De 1 Decembrie, punctul “zero” al manifestărilor va fi Latura de Vest a Cetăţii Alba Iulia. Oraşul va fi în sărbătoare încă de sâmbătă!

Alexandra Mates

Publicat

în

Românii au toate motivele să vină la Alba Iulia de 1 Decembrie. Paradă militară, masă populară, concerte de muzică uşoară, maraton de muzică populară, artificii, toate acestea şi multe altele li se pregătesc tuturor celor care şi-au făcut planuri să ajungă în Oraşul Marii Uniri de Ziua Naţională a României. Anul acesta, noutatea este că manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie se vor desfăşura pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina, în faţa Catedralei Reîntregirii, şi nu în Piaţa Cetăţii, aşa cum s-a întâmplat anii trecuţi. Anunţul a fost făcut de către primarul Mircea Hava, care a precizat că “este o zonă mult mai generoasă şi putem să ne întindem mai bine”. De asemenea, acesta a confirmat zvonul cum că noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, ar putea fi prezent de Ziua Naţională a României, la Festival de România, aici, la Alba Iulia.

„De 1 Decembrie, ca de obicei, ne pregătim! Indiferent că ne dă sau nu cineva vreun leu (…). O să fie o defilare, şi asta datorită Ministerului Apărării şi Armatei a IV-a de la Cluj. Sper să putem aduce şi tehnică, pentru că fără tehnică nu o să aibă amploarea pe care o vrem, va fi ca şi nunta fără lăutari, ceva de genul”, a declarat primarul Mircea Hava.

Bineînţeles, nu vor lipsi din cadrul manifestărilor de 1 Decembrie Tedeum-ul, depunerile de coroane, dar nici masa populară, care “este obligatorie”. “Aşa suntem învăţaţi şi aşa este normal, suntem ardeleni şi ardelenii ştiu ce înseamnă ospitalitatea, va fi acea masă populară. Nu ştiu dacă va fi varză şi cârnaţi de data aceasta”, a mai spus edilul oraşului.

Iar aşa cum se cade în zilele de sărbătoare, va fi desigur un maraton de muzică populară, începând cu ora 15.00, după care spectacole de muzică pentru tineret. Andra, Iris şi Delia vor menţine ridicată cota de distracţie în acest an.

 Oraşul va fi în sărbătoare încă de sâmbătă, 29 noiembrie, când se va aprinde iluminatul public. Odată cu acesta va fi deschis şi Parcul Sărbătorilor de Iarnă.

„Noi vom începe de sâmbătă, când cred că vom aprinde iluminatul. Toată lumea, de la Cercul Polar până la ce de Sud încep cu sărbătorile de la 1 şi am zis să ne aliniem şi noi. Vom aprinde iluminatul, bradul, patinoarul, sper să fie gata până atunci, pentru cei care-l doresc”, a declarat Mircea Hava.

Totodată, primarul a ţinut să precizeze că anul acesta, de 1 Decembrie evenimentele se vor muta din Piaţa Cetăţii, în zona de Vest, în faţa Catedralei Reîntregirii: “Este un loc generos şi anul acesta şi masa şi şpriţul, toată bucuria va fi mai mult în şanţuri”.

Nu este sută la sută sigur, dar preşedintele ales, Klaus Iohannis, s-ar putea să fie la Alba Iulia, iar atunci, aşa cum a spus Mircea Hava,  „normal că bucuria va fi alta”.

Aşadar, “românii au destule motive să vină la Alba Iulia, se vor simţi bine”, a conchis primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea