Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ CUTREMUR în PSD Alba – doi lideri ”degradați”, 31 de organizații de comune dizolvate, schimbări în conducerea a 4 organizații de municipii și orașe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat, joi, într-o conferinta că la nivelul organizației județene a partidului s-a făcut o analiză a rezultatelor obținute în alegeri și s-a decis luarea unor măsuri dure pentru cele care nu au avut un ”scor” mulțumitor. Astfel, 31 de organizații de comune au fost dizolvate, de asemenea, a fost schimbată conducerea în patru organizații municipale și orășenești, iar doi lideri de la organizația județeană au fost ”degradați”.

”S-au luat niște măsuri, cred că cele mai dure din ultimii 15 ani. Toate organizațiile cu procent de sub 20% au fost dizolvate. Asta inseamnă 29 de organizații, la care s-au mai adăugat și 4 alte organizații municipale și orășenești, la care ne-am dat seama că trebuie revigorată activitatea, și anume Sebeșul, Aiudul, Ocna Mureșul și Baia de Arieș (…)”:

Ioan Dîrzu a precizat că la Sebeș, președinte interimar va fi Nicușor Luca (a fost destituită întreaga conducere, în frunte cu Romi Dragosin), la Aiud președinte interimar va fi consilierul județean Călin Radu , care îl înlocuiește pe Liviu Octavian Rusu, la Baia de Arieș, fostul președinte al organizației, Silviu Mârzan, a fost înlocuit cu Vasile Pitea iar la Ocna Mureș va fi desemnat, în perioada următoare, un președinte interimar până la organizarea alegerilor interne.

Comunele în care Comitetul executiv judeţean al PSD Alba a dizolvat organizaţiile locale ale partidului sunt: Avram Iancu, Berghin, Bucerdea Grînoasă, Cenade, Cergău, Ceru Băcăinţi, Cut, Daia Română, Fărău, Galda de Jos, Gîrda de Sus, Gîrbova, Hopîrta, Jidvei, Livezile, Lopadea Nouă, Lunca Mureşului, Meteş, Miraslău, Mogoş, Noşlac, Poşaga, Rădeşti, Rimetea, Roşia Montană, Sîncel, Şibot, Şona, Şpring, Valea Lungă şi Vinţu de Jos.

De asemenea, s-au retras (n. red. sau au fost convinși să se retragă) din funcțiile de conducere Ioan Florea Ioan (fost preşedinte executiv al PSD Alba) și Dorin Sandea (fost secretar executiv), ”care au înțeles că a venit momentul să facă un pas în spate”, după cum a precizat Dîrzu. O altă schimbare este numirea unor noi lideri de grup politic în cadrul CJ Alba și CL Alba Iulia, fiind desemnați să exercite aceste funcții Daniel Zdrînc și Bogdan Medrea.

”Prin aceste schimbări la nivelul organizației județene demonstrăm că suntem singurul partid din județ care se reformează cu adevărat. Am promovat tineri în funcții importante, și am rupt orice posibilă legatură cu baronii PNL-PDL pe care nu-i interesează decât să rămână la butoanele puterii şi în preajma resurselor. Totodată, însă, nu pot să nu remarc ipocrizia incredibilă a noilor liberali, care aruncă valuri de lozinci despre reformarea clasei politice, cerută de către societatea civilă. Eu vreau să dau şanse unor tineri care nu au apucat să fie pervertiţi, însă cei de la PNL defilează în continuare cu relicvele intresate de putere şi bani” a mai spus liderul PSD Alba.

El a reamintit care este rezultatul proastei administrații județene și a municipiului reședință de județ: plata unuia dintre cele mai mari tarife la apă și canalizare din Regiunea Centru, preț dublu sau chiar triplu pentru serviciile de salubrizare; cetățenii județului sunt în continuare batjocoriți la Policlinică sau la Spitalul Județean; o parcare de 1 milion de euro care stă goală, în Alba Iulia; sensuri giratorii de zeci de mii de euro la fiecare intersecție, dar sunt o mulţime de străzi neasfaltate sau fără utilități etc.

”Aceasta  este de fapt realitatea tristă care se datorează  administraţiei PDL mai nou PNL, pe care nimeni  nu îndrăznește să o deranjeze. Trebuie să înțelegem cu toții că politica nu se mai poate face pe principiul pumnului în gură, și vom demonstra în perioada următoare că apărăm interesele cetățenilor acestui județ prin devoalarea risipei și a combinațiilor de partid, și vom încerca să oprim hemoragia banului public din stucturile obediente ale celor doi baroni locali Hava și Dumitrel. Îmi doresc ca organizaţia judeţeană a PSD Alba să fie o organizaţie deschisă, cu oameni valoroşi şi dornici de afirmare în administraţia locală şi judeţeană”, a declarat, în încheiere, Ioan Dîrzu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea