Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Cum s-a petrecut accidentul de coşmar cu aproape 100 de elevi şi cadre didactice de pe DN1. ”A fost dublu impact, au căzut printre scaune”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Momente de panică pentru aproape 100 de elevi şi cadre didactice, de la Seminarul Teologic din Braşov, aseară, după ce autocarele în care se aflau s-au ciocnit pe DN 1, în judeţul Sibiu.

A fost declanşat planul roşu de intervenţie, iar la locul accidentului au ajuns mai multe ambulanţe şi maşini de victime multiple. 33 de adolescenţi şi un profesor au ajuns la spital cu traumatisme uşoare. Fuseseră într-o excursie în Ţara Silvaniei în programul Şcoala Verde şi acum se întorceau spre casă.

Era ora 21.00 când autorităţile din Sibiu au intrat în alertă.

Bogdan Csilag, coordonator Smurd Sibiu: S-a declanşat planul roşu, au fost aduse echipaje suplimentare, chiar din timpul liber.

YouTube video

Andreea Ștefan, purtător de cuvânt ISU Sibiu: În accident au fost implicate 93 de persoane, din care 86 minori şi 7 adulţi.

33 de copii şi un adult au ajuns la spital, cu traumatisme minore şi contuzii.

Ionuţ Pop, director seminar teologic: Atac de panică, cei mai mulţi. Şi câteva leziuni mici. Pe la genunchi, pe la mâini, nimic grav, Slavă Domnului!

Dr. Ciprian Radu Șofariu, director medical Spitalul de Pediatrie Sibiu: 3 pacienţi au necesitat internarea, 2 patologie chirurgicală, unul patologie ortopedică.

Citește și: UPDATE FOTO, VIDEO| PLAN ROȘU de intervenție după un ACCIDENT între două autocare care transportau 90 de copii minori

Momente de panică pentru aproape 100 de elevi şi cadre didactice

Impactul i-a speriat serios pe mulţi dintre copii.

„Eu am avut o lovitură cervicală. A fost un şoc puternic, instantaneu.”

„S-au speriat şi au început să meargă, să iasă afară…”

„Erau în autocar, vorbeau, şi, dintr-o dată au simţit impactul. A intrat un autocar în altul. Şi, de la impact a mai ricoşat şi a mai intrat încă o dată. Şi a fost dublu impact. Au căzut printre scaune.”

Cei mai mulţi răniţi au fost din autocarul din spate.

Ionuţ Pop, director seminar teologic: Autocarul din spatele nostru, venind şi el după noi, a fost o oprire foarte bruscă, n-a reuşit să mai oprească nici el la timp.

Preotul, care se afla în primul autocar, spune că vinovat de accident este un alt şofer.

Ionuţ Pop, director seminar teologic: Urcam dealul şi a apărut o maşină care semnaliza un convoi lung, cu semnalizatoare luminoase, care venea pe banda noastră.

„Un transport gabaritic a venit în faţă dintr-o curbă, o maşină mică s-a băgat în faţa noastră, oprit, noi n-am mai avut ce să facem, am oprit şi noi şi ne-a lovit din spate.”

Şoferul autocarului din spate: Când a intrat antemergătorul, a intrat în el. Se vede destul de bine cum l-a lovit. Şi eu, atunci, am frânat brusc şi am oprit în el. Că n-am avut altă şansă.

Cei mai mulţi dintre elevi şi-au continuat drumul spre Braşov cu două autocare puse la dispoziţie de primăria din Avrig.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă Consilierul local Paul Victor Florea a fost în urmă cu două zile ”victima” unei trotinete condusă de un turist în Cetatea Alba Carolina. Din fericire, acesta s-a ales doar cu o vânătaie și o durere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea