Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

VIDEO: CSM Unirea Alba Iulia – Unirea Ungheni 2-1 (1-0), dublă de senzație Giurgiu și „alb-negrii” au câștigat finala pentru play-off!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSM Unirea Alba Iulia a reușit o victorie uriașă în bătălia pentru play-off, 2-1 (1-0), la Zlatna, cu contracandidata Unirea Ungheni. Alexandru Giurgiu a avut o revenire de senzație în „alb-negru”, cu o dublă care a înclinat balanța în „finala” de pe „Minaur”.

Primul gol a fost unul de poveste, o reușită extraordinară din zona centrului terenului.

Gruparea condusă de Alexandru Pelici a cucerit 3 puncte imense și a ajuns pe locul 5, la egalitate cu concitadina CSU Alba Iulia.

Vizitatorii au egalat la un moment dat prin „vulpoiul” Astafei, dar au terminat în inferioritate (Ndiesse, eliminat 90+2).

YouTube video

Un start incendiar în 2024 cu un meci de „totul sau nimic”, adjudecat de albaiulieni. Trei puncte de aur obținute de amfitrioni cu sufletul și dedicate antrenorului Petre Clep care și-a aniversat ziua de naștere.

YouTube video

*1-0, MIN. 44: GIURGIU a înscris cu o degajare de la peste 45 de metri, șut cu dreptul, din apropierea centrului terenului, care l-a surprins pe M. Lupu, un gol fabulos, fază în care și hazardul a contat.

*1-1, MIN. 59: ASTAFEI a driblat doi fundași în zona centrală și a șutat din 12 metri.

*2-1, MIN. 75: GIURGIU, șut de la 20 de metri, mingea trece pe sub Marc, dublă de senzație a jucătorului venit de la CSU

Giurgiu a fost jucătorul inspirat de care aveam nevoie. Au mai fost intervențiile lui Bucur, intervențiile celorlalți jucători și până la urmă când joci cu sufletul, îți dorești din toată inima să câștigi și când dai totul, te ajută și soarta. Așa s-a întâmplat în acest meci. Cred că din punct de vedere al dăruirii meritam victoria, chiar dacă adversarii ne-au pus mari probleme. Mai sunt două finale, am fost la 6 puncte de play-off când am venit aici, acum suntem la egalitate cu CS Universitar”, a spus Alexandru Pelici.

Suntem foarte bucuroși că am învins un joc foarte greu. Am jucat cu sufletul, dacă vom câștiga cele două partide, vom fi în play-off. La primul gol, unul frumos, nu pot să zic că am vrut să înscriu, dar e bine că am marcat”, a precizat Alexandru Giurgiu.

Șut peste Istrate (62). Lovitură liberă Giurgiu, scoate Lupu (74).

Astafei (7) – șut la colțul scurt, prins de Bucur. Fetița (13) – șut în bara stângă, din interiorul careului. Meciul se încinge, gazdele solicită eliminarea lui Savin (32) – pentru lovirea lui Fetița (a primit doar galben). Astafei (37) – blocat de Bucur

Surprize în formula de start a gazdelor, cu I. Grozav în primul unsprezece și un  modul 3-4-3. În tribune, în jur de 500 de spectatori și două galerii organizate.

După remizele de ieri, de la Reghin și Tg. Mureș, partida dintre cele două Uniri a căpătat o importanță suplimentară, mai ales pentru gruparea albaiuliană.

O confruntare „de totul sau nimic” pentru echipa pregătită de Alexandru Pelici, care e obligată să învingă o contracandidată la play-off. Albaiulienii au în față o adevărată „finală”, o confruntare cu o miză imensă. Unirea Ungheni nu afișează un parcurs remarcabil pe terenuri străine, cu un singur punct din ultimele 4 deplasări (1-1, pe „Cetate” cu CSU Alba Iulia), fiind antrenată de Florentin Petre, antrenor aflat în vară, la un moment dat pe lista „alb-negrilor”. Duelul Unirilor din Seria 9 are o încărcătură aparte pentru ambele competitoare, fiind unul în care punctele cântăresc dublu

CSM Unirea Alba Iulia: Bucur – Vomir, I. Grozav, Lalici – V. Stanciu, Giurgiu (87, Mâlnă), C. Cristea (60, M. Boldea), E. Codrea – Istrate (60, Roșu), Fetița/ cpt (60, M. Codrea), Raicea (77, Indrei); rezerve Korbl, R. Nistor, Ardei, Sebaș. Antrenor Alexandru Pelici

Unirea Ungheni: M. Lupu – D. Todoran (80, Ad. Horșia), Ndiesse, A. Popa, I. Bârstan, R. Trif (46, Fortes), Savin, Piper (87, Suslak), Ov. Horșia, I. Fulop, Astafei/ cpt; rezerve P. Ganea, Vasiu, Chanhyeiok, R. Bârstan, Coza, Măcinică. Antrenor Florentin Petre.

Arbitri R. Bădărău (Hunedoara), G. Suciu (Câmpia Turzii), Al. Șomlea (Cluj-Napoca) Observatori E. Roșu (Rm. Vâlcea), D. Băloi (Tg. Jiu).

Eliminare: Ndiesse (90+2)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea