// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

VIDEO: Cosmin Toma, bucătarul albaiulian care promovează orașul gătind în Cetatea Alba Carolina, i-a surprins pe vizitatori cu un număr de magie

Bucătarul albaiulian Cosmin Toma care promovează Cetatea Alba Carolina și tradițiile culinare din județul Alba într-un mod cu totul inedit, susținând demonstrații culinare, live, chiar în centrul istoric, i-a surprins zilele trecute pe vizitatori cu un număr de magie.

În timp ce filma pentru o emisiune de la o televiziune națională, el a binedispus asistența arătând că poate turna lichid dintr-o sticlă, într-un pahar care, aparent, plutește în aer. Bineînțeles ca a fost vorba de un truc de iluzionism iar privitorii au înțeles lucrul acesta, dar chiar și așa au apreciat dovada de îndemânare pe care au surprins-o în imagini.

Cosmin Ioan Toma are 40 de ani şi lucrează de 18 ani ca bucătar, fiind cunoscut în comunitatea locală, și nu numai, pentru inventivitatea şi modul în care reinterpretează reţete clasice.

În toamna anului 2016, bucătarul din Alba Iulia a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”. Între reţetele sale inedite se mai numără „Desert din vanilie servit în intestin de porc” sau „ghiveci cu flori” comestibil.

Toma este consultat la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori.

De câteva luni, el derulează un proiect care se numește ”Toma – un bucătar prin Cetatea Alba Iulia”, iar cei care au vizitat în această perioadă Cetatea Alba Carolina l-au putut vedea ”în acțiune”, în centrul istoric.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419