Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO: CNAIR, pre-recepție pe lotul Ogra – Iernut. Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş (A3) ar putea fi deschisă circulaţiei la finele lunii noiembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe lotul Ogra – Iernut, realizat de constructorul german Geiger, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a efectuat pre-recepţia, au spus joi pentru Economica.net surse oficiale. Această secţiune din autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş (A3) va fi deschisă circulaţiei la finele lunii noiembrie, dacă vor fi gata lucrări de pe loturile vecine.

Aproape 14 kilometri din autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş ar putea fi deschişi circulaţiei la finele lunii noiembrie, au spus pentru ECONOMICA.NET surse oficiale.

Este vorba despre loturile Ogra – Iernut (3,6 kilometri) şi Ogra – Ungheni (10,1 kilometri) construite de către nemţii de la Geiger, respectiv austriecii de la Strabag.

Pe lotul Ogra – Iernut, CNAIR a efectuat deja pre-recepţia iar recepţia urmează să aibă loc la finele lunii noiembrie, au spus sursele noastre.

Tot atunci se estimează că ar putea fi gata lotul vecin, Ungheni – Ogra, al austriecilor de la Strabag, precum şi breteaua de ieşire de pe autostradă de la Nodul Iernut, aflat pe lotul italienilor de la Astaldi.

Contractul pentru construirea celor 3,6 kilometri ai lotului Ogra – Iernut a fost atribuit constructorului german Geiger pentru suma de 55,78 milioane de lei.

Contractul pentru lotul de 10,1 kilometri Ungheni – Ogra a fost atribuit asocierii Strabag – Straco pentru suma de 251,35 milioane de lei. Ordinele de începere a lucrărilor pe cele două loturi au fost emise în 2016.

„Lucrările pe lotul Ogra – Iernut al autostrăzii A3 se apropie de final. Deși este un tronson foarte scurt de doar 3,6 kilometri, va deveni totuși un element important în reteaua de șosele de mare viteză din Romania”, spun reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, din cadrul CNAIR, care au postat miercuri imagini cu lotul de autostradă.

Reamintim că anul acesta au mai fost deschişi circulaţiei cei 29 de kilometri ai loturilor 3 şi 4 din Autostrada Sebeş – Turda (A10), Nodul Gilău şi cei 8,7 kilometri ai tronsonului Gilău – Nădăşelu (A3).

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea