Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO Circa 1.800 de persoane, la Alba Iulia, la un marș de solidaritate cu familiile Bodnariu, Nan și Rădulescu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ de 1.800 de persoane din Alba și Sibiu au participat sâmbătă, la Alba Iulia, la o acțiune de protest față de instituția Barnevernet, din Norvegia.

În acest fel, cei prezenți și-au manifestat solidaritatea cu familiile Bodnariu, Nan și Rădulescu.

La demonstrație au fost prezenți credincioși aparținând mai multor religii și confesiuni.

Protestatarii au mărșăluit pe jos mai mulți kilometri, pe traseu afișând și scandând lozinci de solidaritate cu cele trei familii — Ruth și Marius Bodnariu, Mihaela și Dumitru Nan, dar și Claudia și Marius Rădulescu.

Acțiunea, o inițiativă a bisericilor evanghelice neoprotestante din Alba și Sibiu, s-a dorit a fi un mijloc prin care cei prezenți să-și exprime public solidaritatea cu familiile ale căror copii ”au fost răpiți de statul norvegian, în mod abuziv, la adăpostul unor legi inumane și nedrepte”.

Organizatorul evenimentului de la Alba Iulia, Titu Bec, susține, potrivit unui comunicat de presă, că nu doar instituția Barnevernet este „vinovată”, ci și statul norvegian.

”Noi credem că autoritățile norvegiene sunt responsabile și, dacă au scăpat de sub control această instituție, atunci trebuie să intervină și să o aducă la normalitate”, a declarat acesta, potrivit sursei citate.

Protestul de la Alba Iulia a avut loc în contextul unei inițiative desfășurate sâmbătă în mai multe orașe din țară și de peste hotare.

Sursa Agerpres

VIDEO Cristi Jeler


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Incendiu la un autoturism, pe autostrada A10, sensul Turda-Aiud. Intervin pompierii

Unirea Ziarul

Publicat

în

Incendiu la un autoturism, pe autostrada A10, sensul Turda-Aiud. Intervin pompierii Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism pe autostrada A10, km 53, sens Turda Aiud. În acest moment intervin pompierii pentru stingerea incendiului cu o autospecială și o ambulanță. Secțiune Știri sub articolul principal Urmăriți Ziarul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea