Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO | Bărbat din Alba, surprins în județul Hunedoara, în timp ce șicana un șofer: Șoferul recalcitrant frânează agresiv și se angajează în depășiri periculoase

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO | Bărbat din Alba, surprins în județul Hunedoara, în timp ce șicana un șofer: Șoferul recalcitrant frânează agresiv și se angajează în depășiri periculoase

Un șofer din județul Alba a fost surprins în trafic în timp ce șicana un alt șofer. Evenimentul a fost surprins pe drumul național DN 66, în zona localității Băcia, din județul Hunedoara.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe imagini se observă cum șoferul unui autoturism cu numere de Alba oprește într-o zonă interzisă pentru a discuta cu o femeie care se afla pe marginea drumului.

Conducătorul auto este atenționat de către un șofer care se afla în spatele său și care înregistra cu o cameră de bord călătoria pe care o efectua. După ceva timp autoturismul din față se pune în mișcare, iar cel care se afla la volan recurge la o veritabilă șicanare pe o distanță de mai multe sute de metri.

Frânează brusc în fața mașinii din spate, iar când șoferul acesteia încearcă să depășească accelerează. În final, conducătorul auto realizează o depășire într-o zonă interzisă și dispare în viteză. În clipul video postat pe pagina Info Trafic Hunedoara, șoferul șicanat se întreabă „Ce ar trebui făcut în situația aceasta?” și adresează o altă întrebare și celor care urmăresc pagina: „Voi cum ați proceda?”

YouTube video

Potrivit modificărilor Codului Rutier, șicanarea în trafic este contravenție și se pedepsește cu amendă. Se încadrează la comportament agresiv în trafic ce poate să fie sancționat de polițiștii rutieri.

Prin comportament agresiv se înțelege: întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor; pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare; circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, de natură a intimida conducătorul acestuia; folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în fața sa să elibereze banda de circulație, respectiv mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalți participanți la circulație care merg în spatele acestuia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoria Alba Iulia Un partid politic, mai exact Partidul Național Conservator Român, filiala Alba, a depus o contestație împotriva candidaturii pentru funcția de primar a doamnei Dana Nanu, candidata Alianței Dreapta Unită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea