Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO| Avertismentul lui Zelenski, după ce Putin a recunoscut că nu vrea PACE: „Atunci vor intra în Kiev”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Avertismentul lui Zelenski, după ce Putin a recunoscut că nu vrea PACE: „Atunci vor intra în Kiev”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat forțele rusești că se vor confrunta cu o luptă până la moarte dacă vor încerca să ocupe capitala Kiev, în timp ce sirenele de raid aerian au trezit din nou locuitorii duminică dimineața, scrie Reuters.

Citește și: Românii își fac stocuri de alimente, pe fondul războiului și creșterii prețurilor: Supermarketurile fac apel la echilibru

„Dacă vor decide să lanseze un covor de bombe și pur și simplu să șteargă istoria acestei regiuni… și să ne distrugă pe toți, atunci vor intra în Kiev. Dacă acesta este scopul lor, lăsați-i să intre, dar vor trebui să trăiască singuri pe acest pământ”, a declarat Zelenski.

Președintele, care a apărut în repetate rânduri pe rețelele de socializare din capitală, a declarat că unele orașe mici nu mai există în cea de-a treia săptămână de atacuri rusești, cel mai mare asalt asupra unei țări europene după cel de-al Doilea Război Mondial.

Citește și: SONDAJ CURS: Ce îi sperie pe români mai mult decât războiul din Ucraina și pandemia de COVID

Bombardamentele rusești au blocat mii de oameni în orașele asediate și au făcut ca 2,5 milioane de ucraineni să fugă în țările vecine.

Ucraina a acuzat sâmbătă forțele rusești că au ucis șapte civili într-un atac asupra unor femei și copii care încercau să fugă de luptele din apropierea Kievului.

Franța a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, nu și-a arătat disponibilitatea pentru negocieri de pace, scrie mediafax.ro.

Zelenskiy a declarat că Moscova a trimis noi trupe după ce forțele ucrainene au scos din acțiune 31 de batalioane ruse, în ceea ce el a numit cele mai mari pierderi ale armatei ruse din ultimele decenii. Reuters nu a putut verifica declarațiile sale.

„Încă trebuie să rezistăm. Încă mai trebuie să luptăm”, a declarat Zelenskiy într-un discurs video sâmbătă târziu, al doilea al său din această zi. Spunând că aproximativ 1.300 de soldați ucraineni au fost uciși, el a îndemnat Occidentul să se implice mai mult în negocierile de pace.

Discuțiile de criză dintre Moscova și Kiev au continuat prin legătură video, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenției ruse de știri RIA. El nu a oferit detalii, dar ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat că Kievul nu se va preda și nu va accepta niciun ultimatum.

Statul major al forțelor armate ucrainene a declarat că Rusia și-a încetinit ofensiva și că în multe locuri forțele sale au fost oprite. Postarea armatei pe Facebook nu a oferit detalii.

Oficialii ucraineni planificaseră să folosească sâmbătă coridoarele umanitare din Mariupol spre sud, precum și din orașele și satele din regiunile Kiev, Sumy și alte câteva zone.

Aproximativ 13.000 de persoane au fost evacuate sâmbătă din orașele ucrainene, a declarat vicepremierul Iryna Vereshchuk.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea