Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO / Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2: Lucrările avansează într-un ritm dezamăgitor, iar progresul este insuficient

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2: Lucrările avansează într-un ritm dezamăgitor, iar progresul este insuficient

Deși au trecut mai bine de 2 ani de la prima autorizație de construire și aproape 18 luni de la cea de-a doua, lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, constructor Aktor, cu o durată de execuție de 18 luni, este departe de finalizare.

Pe cea mai mare parte a tronsonului terasamentele sunt într-un stadiu incipient. Structurile majore, precum podurile peste Mureș sau supratraversarea drumurilor naționale și a magistralei de cale ferată Cluj-Teiuș, stagnează sau în cel mai bun caz avansează într-un ritm dezamăgitor.

Pasajele peste autostradă ale diferitelor drumuri sunt în același stadiu de luni de zile și, în general, progresul este insuficient, mai ales considerând că în ultimele luni vremea a permis un ritm de execuție ridicat.

„Facem un nou apel către constructor să se apuce de treabă într-un mod mult mai serios decât o face acum. Această secțiune de autostradă este cea mai lungă dintre toate cele 4 de pe A10 (are 24,25 km) și prezintă multe lucrări cu un grad de dificultate ridicată. În opinia noastră, în ritmul actual, finalizarea lotului până la finalul anului 2019 este tot mai greu de atins.

YouTube video

În plus, solicităm CNAIR și MT, atât de prezenți și de vocali pe alte segmente de autostradă, să își aplece atenția și asupra proiectului în cauză, aplicând, dacă este cazul, prevederi contractuale care să motiveze constructorul să se achite de responsabilitățile asumate”, spun reprezentanții Asociației.

Video: Asociația Pro Infrastructura


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea