Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO / Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1 – Nodul Sebeș, stadiul de execuție este 0% (zero)! Documentația pentru exproprieri și notificarea spre ANPM nu au fost redactate și transmise nici după 4 luni de la avizarea proiectului tehnic

Ziarul Unirea

Publicat

în

La începutul lunii iunie 2017, după 2 ani (!) de întârzieri nepermise, a fost avizat într-un final în cadrul CNAIR proiectul tehnic al nodului rutier Sebeș, parte din lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, tronson supranumit „Autostrada Macilor”.

Construcția acestui nod ar face posibilă decongestionarea traficului de pe DN 1 între Sebeș și Alba Iulia, un tronson de drum pe care se circulă bară la bară în cea mai mare parte a timpului.

Pentru emiterea autorizației de construire și începerea lucrărilor în acest punct critic, mai erau necesari doi pași birocratici: (1) exproprierea terenurilor suplimentare survenite prin modificări ale proiectului tehnic și (2) o notificare a CNAIR la Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) prin care cei de la mediu să fie înștiințați de modificările aduse de noul proiect, aceștia urmând să actualizeze acordul de mediu.

Deși atât directorul general al CNAIR (Ștefan Ioniță), cât și ministrul Transporturilor (Răzvan Cuc) se laudă public cu fiecare ocazie că au deblocat toate proiectele principale de infrastructură, se pare că au omis nodul Sebeș de la deblocare. Nici documentația pentru exproprieri suplimentare nu a fost pusă pe circuitul de avizare (care durează din experiența noastră de anul acesta 5-6 luni) și nici notificarea spre ANPM nu a fost redactată și transmisă.

Au trecut degeaba 4 luni de la avizarea proiectului tehnic. Acest timp a fost utilizat de decidenți în alte direcții: vizite sforăitoare pe șantiere, declarații optimiste, chiar mincinoase, promisiuni peste promisiuni fără acoperire în realitate.

„Domnule Cuc, domnule Ioniță, șoferii care petrec zilnic ore din viața lor pe un drum național blocat aproape non-stop între Sebeș și Alba Iulia nu au nevoie de promisiuni fără conținut sau de spectacole penibile pe șantiere! Vor conducători responsabili, profesioniști, care să lase populismul la o parte și să se apuce serios de treabă!”

În imagini se poate observa o parte din nodul Sebeș, care va face legătura dintre A10, A1 și DN1/DN7. Stadiul de execuție este 0% (zero)! Sunt prezentate secțiunile de după nod, spre Alba Iulia și „granița” dintre nodul Sebeș și secțiunea de după nod, spre Alba Iulia.

Sursa foto: facebook Asociația Pro Infrastructura

[nggallery id=4652]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea