VIDEO/ Autostrada Sebeș-Turda: Controale neanunțate al CNAIR pe loturile 1 și 2. Mobilizare acceptabilă, dar insuficientă și număr redus de muncitori prezenți în șantier

Paul Voicu - Primar 2020

Zilele acestea un control neanunțat a avut loc pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda. Echipa CNAIR a constatat o mobilizare a constructorului acceptabilă, dar insuficientă pentru ca acest sector să fie dat în folosință în acest an.

Citește și: FOTO/VIDEO Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1- Nodul rutier Alba Iulia Nord: Se lucrează la structuri

ELIT

Constructorul promite că va suplimenta numărul de muncitori pe acest lot începând cu săptămâna viitoare. Se execută lucrări de forare, armare și turnare piloți și coloane secante pila, cofrare cuzineți, transport și montare grinzi pe poziție, aplicare hidroizolație radier, cercetări arheologice sit 1 și sit 10 dar și terasări.

Citește și: FOTO-VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1: La finalul lunii martie, odată cu vremea bună, constructorul mobilizează mai mulți oameni și utilaje

Mihail David - 2020

O altă inspecție de șantier a echipelor CNAIR a reprezentat-o lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda. S-a constatat că numărul de muncitori prezenți în șantier este foarte redus, dar constructorul susține că se află în grafic și că va suplimenta numărul de muncitori în perioada următoare. Stadiul fizic al acestui lot este de 44,49%.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul unu, 549.332.393 de lei pentru lotul doi, 420.511.921 de lei pentru lotul trei, 470.004.894 de lei pentru lotul patru, toate fiind finanțate din fondul de coeziune, 85%, și bugetul de stat – 15%.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Costelis 6 aprilie 2018 at 12:33

„Ne insuficient de muncitori „!!
Pai cine merge să muncească zi lumină pe minimul pe economie la mafioții astia???Care se invart prin oras cu jeep-ane de sute de mii de euro!!
Usor -usor se deșteaptă românii! !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...