FOTO/VIDEO Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1- Nodul rutier Alba Iulia Nord: Se lucrează la structuri

Pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda se lucrează la structura viitorului nod rutier Alba Iulia Nord, dincolo de calea ferată.

Marți, 3 aprilie, se ridicau primii piloni lângă linia de cale ferată. În zonă, au fost decopertate gardurile și anexele din jurul căsuței din apropiere de Toskana Garden.

Se pare că una dintre cele mai mari probleme ale viitorului nod rutier o reprezintă relocarea numeroaselor rețele de energie electrică.

De asemenea, a început să se decoperteze și partea de sus a DN-ului, unde va fi construită una dintre bretelele nodului rutier.

Citește și: FOTO/VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, Pârâul Iovului. Lucrările înaintează ”timid”, chiar dacă mai multe utilaje sunt detașate în zonă

Reamintim că pentru această zonă, firma Impresa Pizzarotti a primit recent autorizația de construcție. Marea problemă a lotului 1 rămâne în continuare nodul rutier de la Sebeș, care va face joncțiunea cu A1, pentru care încă a fost eliberată această autorizație recent.

Citește și:  FOTO-VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1: La finalul lunii martie, odată cu vremea bună, constructorul mobilizează mai mulți oameni și utilaje

Valoarea contractului pentru întregul lot este de 541.739.137, 21 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014. Lucrările au început în 2 decembrie 2014 şi aveau termen inţial de finalizare 2 octombrie 2016. Au fost oprite în octombrie 2015, iar în 28 iunie a fost dată autorizaţia de construire. Doar pe secţiunea A, însă. Apoi, s-a dat autorizarea pentru nodul Alba Iulia Nord, la limita cu lotul 2, spre Aiud.

Citește și: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 3, pe lista proiectelor finalizate în proporţie de 100%. Constructorul primește 1,1 milioane euro de la CNAIR

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Ispas Daniel 3 aprilie 2018 at 21:08

A-ți strecurat o eroare în articol. Nodul A10 cu A1 la Sebeș are autorizație de construcție emisa recent în Februarie. Primele lucrări de decopertare au început deja.

Alin 5 aprilie 2018 at 11:49

Ai strecurat o eroare in comentariu, Ispas Daniel. Se scrie „Ați” , nu „A-ți” .

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...