VIDEO Autostrada Sebeș-Turda: Constructorul face pregătiri pentru a așterne balast stabilizat între râul Sebeș și cartierul Oarda

VIDEO Autostrada Sebeș-Turda: Constructorul face pregătiri pentru a așterne balast stabilizat între râul Sebeș și cartierul Oarda.

Con structorul Impresa Pizzarotti face pregătiri pentru a așterne balast stabilizat între râul Sebeș și cartierul Oarda din Alba Iulia (zonă denumită Valea Neagră), care se întinde pe circa doi kilometri, potrivit lucrărilor efectuate, miercuri, la fața locului.

Citește și:  Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, la finalul lunii august: Mobilizare la bretelele care vor lega Sebeșul de Autostrăzile A 10 și A 1

La nodul rutier Sebeș se lucra, astăzi, doar cu o singură foreză, pe care constructorul o mută dintr-o parte în alta, fiind astfel prea puțin pentru a fi vizibile progresele.

La sensul giratoriu provizoriu dinainte de Lancrăm, se lucra cu un excavator și o basculantă, pentru a dezgropa structurile care sunt în cea mai mare parte aflate în pământ deoarece, în această zonă, Drumul Național 1 va supratraversa autostrada.

Nu știm de ce nu a mai lucrat demult în această zonă antreprenorul. Între viitorul pod peste râul Sebeș, care a fost suprabetonat de luna trecută și Valea Orzii (Oarda) antreprenorul face pregătiri pentru a așterne balast stabilizat.

Probabil până la finalul lunii noiembrie 2018 antreprenorul va încerca să toarne un prim strat de asfalt, pe aproape toată secțiunea A a lotului 1, nu doar pentru a realiza progrese, dar și pentru a proteja mai bine terasamentul pe timpul iernii.

Constructorul lotului I al Autostrăzii A 10 Sebeș-Turda a trecut cu lucrările dincolo de Autostrada A 1 Sibiu-Deva, la bretelele care duc spre Deva și Sibiu.

După ce a tărăgănat lucrările câteva luni, pe lângă breteaua mică care va lega A 10 (Sebeș-Turda) cu sensul giratoriu de lângă Kronospan, antreprenorul a început să lucreze la cele două bretele mari, cu două benzi pe sens, situate spre Deva, care vor face legătura cu Autostrada A1.

Citește și:  VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda: Au început lucrările la breteaua care va face legătura cu centura municipiului Alba Iulia

Citește și VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Constructorul lucrează, pentru prima dată, dincolo de A 1, la bretelele mari care duc spre Deva și Sibiu

Autostrada Sebeş-Turda este împărţită în patru loturi, ultimele două fiind deschise circulației în această vară:

Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostrada în Sebes pana la Pârâul Iovului. Cost: 541.739.137 lei fără TVA

Lot 2 – 24,3 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Cost: 549.332.494 lei fără TVA.

Lot 3 – 12,5 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea. Cost: 420.511.921 lei fără TVA

Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea până în Turda. Cost: 470.004.894 lei fără TVA.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...