Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Autostrada A10 Sebeș-Turda: ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, „descinde” pe șantierul celor două tronsoane din șoseaua de mare viteză

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zi de inspecție pe cele două loturi din Autostrada A10 Sebeș-Turda. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu oficiali din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prefectul județului, Dănuț Emil Hălălai, deputatul PSD Ioan Dârzu și reprezentanții companiilor de pe loturile 1 și 2, verifică stadiul lucrărilor de pe șoseaua de mare viteză.

Cu toate că ministrul Cuc dădea asigurări, la ultimele sale vizite în teren pe șantierul celor două loturi din Autostrada A10 Sebeș-Turda, că circulația de pe lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia Nord, se va deschide la finalul acestui an, după cum s-a văzut și în ultima filmare  realizată pe acest tronson, mai este mult de lucru până să putem vorbi de o inaugurare, chiar și parțială a acestui lot.

YouTube video

Nici pe lotul 2, de la Alba Iulia Nord la Aiud, situația nu este mai bună, cele mai importante puncte, respectiv nodul Teiuș, viaductul peste magistrala feroviară și cele două poduri peste râul Mureș, nefiind într-un stadiu avansat de realizare, inaugurarea rămânând programată pentru anul 2020.

Reprezentanul lotului 2 a declarat, în legătură cu lucrările care se desfășoară în zona unui pod peste râul Mureș, de față cu oficialitățile că „structura metalică ce va veni peste deschiderea centrală a podului este adusă toată în șantier. S-a început sudarea ei, montarea ei finală. Estimăm că până la sfârșitul lunii septembrie să fie gata să se poată începe ridicarea ei peste Mureș. Podul să fie finalizat până la sfârșitul toamnei.”

„Văd că s-a avansat la structuri destul de bine, este îmbucurător, deoarece asta era partea cea mai incertă. Vremea e favorabilă, trebuie mers la fel de rapid și la terasamente. Aveți de recuperat niște decalaje, printr-o mobilizare exemplară” a declarat ministrul Răzvan Cuc.

[nggallery id=7403]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea