Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO DRONĂ: Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, ”îngheț” la început de… toamnă!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autostrada A10 Sebeș-Turda: deschiderea circulației pe lotul 1, un vis tot mai îndepărtat

Pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, parcă în ciuda declarațiilor mult prea optimiste ale ministrului de la Transporturi, Răzvan Cuc, de acum câteva luni, care promitea deschiderea traficului până la finalul anului 2019, lucrările progresează în ritm de melc.

Ziarul Unirea a filmat complet lotul 1 al autostrăzii, inclusiv tot nodul rutier de la Sebeș, iar așa cum se poate observa din imagini, deschiderea circulației până la finalul anului este practic imposibilă.

Mobilizarea constructorului este foarte slabă, în ultima lună fiind un adevărat ping pong între stat, prin CNAIR, și antreprenorul lotului, Pizzarotti.

YouTube video

Asociația Pro Infrastrucura, acum circa o lună, afirma printr-un comunicat că ritmul scăzut al lucrărilor, aproape inexistent este cauzat de neplata la timp a facturilor de către statul român, existând o diferență de aproape 10% între stadiul fizic și financiar. În replică, reprezentanții CNAIR, susțin că antreprenorul a primit un avans de 20% la începerea lucrărilor, și pe de altă parte ar fi fost normal să își asigure o finanțare proprie sau prin linii de credit, pentru că nu este o firmă de apartament.

Progrese care s-au înregistrat în ultima lună

Nodul rutier Sebeș, așa cum se prezintă situația în teren și la cum nu se lucrează, este puțin probabil să fie terminat complet până la final de 2020. Singurele modificări majore sunt că s-a asfaltat în spatele Lancrămului, în zona Calea Vacii, iar la sensul giratoriu de la intrarea în localitate, de pe DN1, nici acum nu s-a mutat circulația pe vechiul amplasament.

Singurele progrese mai notabile sunt înregistrate pe anumite porțiuni dintre Lancrăm și Oarda dar și între nodul rutier Alba Iulia Sud și podul peste râul Ampoi, unde s-a turnat al doilea strat de asfalt și au fost montați parapeți.

Cu toate acestea, la viaductul peste râul Mureș, deși acesta are toată suprafața căii de rulare suprabetonată, nici acum nu s-a realizat hidroizolația etapă fără de care nu se poate trece la asfaltarea tronsonului.

La nodul rutier Alba Iulia Nord, lucrările par încremenite în timp. Terasarea dealului de la Pârâul Iovului s-a încheiat, la bretelele de acces nu se mai înregistrează progrese, singurele „semne de viață” fiind surprinse la viitoarele fundații necesare pilonilor care vor susține viaductul peste magistrala feroviară.

Deschiderea circulației pe lotul 1 din Autostrada A10 rămâne un vis mult prea îndepărtat. Între timp, traficul dintre Alba Iulia și Sebeș rămâne unul de coșmar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Circulație feroviară oprită temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică din cauza unei viituri: Ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulație feroviară oprită temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică din cauza unei viituri: Ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni Traficul feroviar este oprit temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică, deoarece ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni, în urma unei viituri puternice care a provocat creșterea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea