Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, la ora podurilor peste râul Mureș: A fost ridicată prima grindă la Sâncrai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, prima grindă ridicată la podul peste râul Mureș de la Sâncrai

Moment important pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda. În zona viitorului pod peste Mureș de la Sâncrai, antreprenorul general Aktor a început ridicarea grinzilor la structura care va supratraversa râul.

Lucrările la structuri sunt executate de firma Retter, iar grinzile sunt ridicate cu o macara de 600 de tone de la cunoscuta firmă Deme Macarale, utilaj care a fost mutat de curând de la Alba Iulia Nord.

Astăzi, în jurul orei 12.30, a început ridicarea primei grinzi la viitorul pod peste râul Mureș de la Sâncrai, operațiune care a durat circa 40 de minute. Viitorul pod peste râul Mureș de la Sâncrai are 4 deschideri, pe fiecare deschidere urmând să fie puse 4 grinzi de metal, în total fiind forma de 16 grinzi metalice. Grinzile metalice au o greutate mai mică decât cele de la podul peste Mureș de la Rădești, de circa 64 de tone, de accea am avut impresia că ”monstrul” care le-a ridicat, macaraua de 600 de tone, doar s-a jucat.

YouTube video

Ce e deosebit la viitorul pod de la Sâncrai, e faptul că el este construit  în curbă, pilonii și grinzile trebuind gândite special pentru acest lucru. Acest pod este ultima supratraversare peste Mureș la care constructorul mai are de ridicat grinzi pe acest segment de autostradă.

Tot ieri, la celălalt pod peste râul Mureș, la Rădești, erau deja puse toate predalele, constructorul lucrând la suprabetonarea structurii.

YouTube video

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda se vede în sfârșit lumina de la capătul tunelului. Chiar dacă antreprenorul general Aktor nu a ridicat mobilizarea la un nivel atât de mare la cât se așteptau unii, totuși, indiscutabil, în acest an s-a lucrat pe acest lot de autostradă, iar mobilizarea constructorului a crescut constant, existând șanse reale ca la sfârșitul anului 2021 să circulăm pe autostradă de la Sebeș la Cluj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea