Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, din alunecare în alunecare și fisură în fisură: Probleme și pe lotul 4

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, din alunecare în alunecare și fisură în fisură: Probleme și pe lotul 4

Dealurile de pe traseul autostrăzii A10 Sebeș – Turda le-au dat bătăi serioase de cap constructorilor, începând cu Pizzarotti, în dealul de la Pârâul Iovului, cu Aktor la Oiejdea și cu PORR, toți au avut probleme cu alunecările de teren.

Citește și: Circulația pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la Alba Iulia Nord se REDESCHIDE în 15 mai: Expertiză extinsă având în vedere noile probleme apărute la terasamentul drumului – VIDEO

În zona Inoc, comuna Unirea, între kilometrii 56 și 57 există în acest moment două alunecări în debleu, care nu au afectat însă corpul autostrăzii. Cauza posibilă este apariția unui plan de alunecare din cauza pământului argilos sau infiltrațiilor de apă, apărând deplasări ale terenului. De regulă, primele semne ale unei alunecări se văd la casiurile și șanțurile de gardă precum și la fisurile care apar în taluz.

Pe lotul 4 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda s-a făcut recepția finală, practic nu ar mai fi în garanție, dar constructorul PORR totuși lucrează la remedierea celor două alunecări în debleu apărute. Așa cum se poate observa din filmarea realizată de ziarulunirea.ro, utilajele constructorilor lucrau la kilometrul 56+600, dar și la kilometrul 57, în video fiind evidentă prezența unor fisuri în taluz.

YouTube video

Citește și: Alunecările de teren de pe autostrada A10 Sebeș – Turda, poveste fără sfârșit: Risc pentru o nouă surpare la Alba Iulia Nord

Purtătorul de cuvant la CNAIR, Alin Șerbănescu, a confirmat pentru ziarulunirea.ro că lucrările sunt efectuate de firma PORR.

O altă problemă, tot pe lotul 4 este cea de la kilometrul 66+400, pe sensul de mers Sebeș – Turda, unde la circa 3 kilometri înainte de Turda au apărut mai multe fisuri, inclusiv în asfalt circulația pe banda de urgență fiind restricționată.

Citește și: O nouă fisură pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la Alba Iulia Nord: Ce spune CNAIR

Potrivit DRDP Cluj, urmează să fie făcută o expertiză tehnică pentru a identifica soluțiile de remediere.

Pe autostrada A10 Sebeș – Turda, kilometrul 66+600 a fost demarată o procedură de expertizare tehnică. În urma analizării cauzelor care au condus la apariția fisurilor, s-a constatat că este un fenomen local, fără impact asupra stabilitatii terasamentului. În cursul săptămânii viitoare se va finaliza soluția tehnică, urmând a fi efectuate lucrările de remediere”, a  comunicat pentru ziarulunirea.ro DRDP Cluj.

YouTube video

Din video-ul realizat de către reporterii noștri, se pare că fisurile au apărut imediat după viaductul aflat la circa 3 kilometri de Turda, pe direcția de mers Sebeș – Turda, iar în zonă a mai existat o tasare, chiar lângă culeea viaductului. Rămâne ca expertiza tehnică să stabilească care sunt cauzele acestor fisuri și să propună o soluție tehnică pentru remedierea lor.

Deși scurtă, A10 Sebeș – Turda e cea mai „alunecoasă” autostradă, dealurile de pe traseul ei fiind greu de ținut în loc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 APRILIE 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea