Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Circulația pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la Alba Iulia Nord se REDESCHIDE în 15 mai: Expertiză extinsă având în vedere noile probleme apărute la terasamentul drumului – VIDEO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Circulația pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la Alba Iulia Nord se REDESCHIDE în 15 mai: Expertiză extinsă având în vedere noile probleme apărute la terasamentul drumului

Oficialii CNAIR anunță că autostrada A 10 va fi redeschisă pe 15 mai, dar că în zona Alba Iulia Nord se va face o „expertiză extinsă”, având în vedere că noi probleme au apărut la terasamentul drumului.

Citește și: VIDEO| Alunecările de teren de pe autostrada A10 Sebeș – Turda, poveste fără sfârșit: Risc pentru o nouă surpare la Alba Iulia Nord

Autostrada Sebeș-Turda, închisă la finalul lunii ianuarie după ce o bucată de drum s-a rupt în urma unei alunecări de teren, în zona Alba Iulia Nord, va fi deschisă în data de 15 mai, însă constructorul va face o nouă expertiză, în condițiile în care în apropiere de zona în care s-a produs alunecarea inițială au apărut alte probleme, respectiv fisuri în dealul pe care a fost construit drumul de mare viteză. Firma italiană Pizzarotti a realizat atât proiectarea și execuția tronsonului afectat de alunecări, iar lucrarea este în garanție.

YouTube video

Citește și: O nouă fisură pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la Alba Iulia Nord: Ce spune CNAIR

Tronsonul Sebeș-Turda din autostrada A 10, care la finalul lunii ianuarie a fost închis pe un sens de mers după ce o bucată din carosabil s-a rupt, din cauza unei alunecări masive de teren, are noi probleme, tot în zona Alba Iulia Nord, acolo unde s-a produs și alunecarea inițială.

La scurt timp după ce zona afectată de alunecare a fost asfaltată, în apropierea acesteia au apărut o altă alunecare, dar și noi fisuri în drum. imaginile surprinse de jurnaliștii de la Ziarul Unirea arată crăpături în dealul pe care a fost construit drumul.

În aceste condiții, constructorul care a realizat lucrarea, compania italiană Pizzarotti, va realiza o nouă expertiză, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Șerbănescu.

Conform oficialului CNAIR, având în vedere situația, „rezultă că o zonă mai mare are probleme”, și este nevoie de o ”expertiză extinsă”. Drumul va fi deschis, în timp ce se va realiza această expertiză.

„Pizzaroti spune că până pe 15 mai termină lucrările inclusiv la a doua zonă în care au apărut fisuri. (…) Dar asta nu îi exonerează de realizarea unei expertize care să spună exact care este situația pe toată bucata de drum, în acea zonă și în funcție de ce va identifica expertiza trebuie să ia măsuri pentru remediere.. (…) Nu este normal ca un constructor care a realizat atât partea de proiectare cât și execuția să livreze o lucrare cu asemenea probleme”, a precizat Alin Șerbănescu pentru News.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea