Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

O nouă fisură pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la Alba Iulia Nord: Ce spune CNAIR

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

O nouă fisură pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la Alba Iulia Nord: Ce spune CNAIR

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, în dealul de la Pârâul Iovului, așa cum ziarulunirea.ro a anunțat încă de ieri, a apărut o nouă fisură atât în asfalt cât și în terasament la circa 50 de metri de prima, pe același sens de mers, pe direcția Sebeș-Turda.

Citește și: A10 Sebeș-Turda, autostrada meșterului Manole: O nouă fisură în asfalt și în taluz în zona Alba Iulia Nord

Contactat de ziarulunirea.ro, Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR a declarat referitor la noua fisură: „Este clar că trebuie să se facă o nouă expertiză. Restricțiile de trafic vor fi prelungite până când se vor efectua lucrările la noua fisură. Toate cheltuielile vor fi suportate de antreprenorul Pizzarotti, acest segment de autostradă fiind în garanție. Nu vreau să fiu înțeles greșit dar prea se întâmplă des la unii constructori tot felul de lucruri.”

YouTube video

La Alba Iulia Nord, în dealul de la Pârâul Iovului au existat mai multe alunecări de teren chiar în timpul construcției. Reamintim că în prezent, circulația este închisă pe sensul de mers Sebeș-Turda, în zona alunecării de la Alba Iulia Nord, traficul realizându-se prin bretelele 3 și 4 ale nodului rutier.

Citește și: Abia inaugurată, autostrada A10 Sebeș-Turda o ia la vale: alunecare de teren în rambleu și crăpturi în asfalt, la Alba Iulia Nord

Din filmarea realizată de ziarulunirea.ro se observă foarte clar noua fisură, terasamentul fiind deja lăsat iar zona noii alunecări de teren este în continuare umedă întrucât apa vine din debleu. Momentan antreprenorul a început să sape în zona noii fisuri. În funcție de rezultatul expertizei nu este exclusă și o intervenție pe calea 2 (celălalt sens de mers) pentru a se drena apa.

Lucrările la noua fisură sunt efectuate pe cheltuiala antreprenorului Pizzarotti, acest segment de autostradă fiind în garanție. Perioada de garanție se prelungește cu perioada remedierii defectelor calitative constatate. În cazul în care se face o nouă expretiză, chiar dacă CNAIR nu a anunțat oficial prelungirea restricțiilor, e de așteptat ca termenul lor să fie extins.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea