Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Video| Aktor a montat panouri fonoabsorbante la pasajul DJ 142L, unde o familie cere de urgență în justiție, oprirea lucrărilor pe autostrada A10 Sebeș-Turda lotul 2

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aktor a montat panouri fonoabsorbante la pasajul DJ 142L, unde o familie cere de urgență în justiție, oprirea lucrărilor pe autostrada A10 Sebeș-Turda lotul 2

Antreprenorul grec al lotului 2, Aktor, a montat încă de sâmbătă panouri fonoabsorbante pe zidul de sprijin de la rampa DJ 142L, din fața casei familiei care cere în justiție oprirea lucrărilor.

Judecătoria Aiud a dat termen pentru pronunțare data de 16 septembrie 2021, dar probabil, prevăzători, cei de la Aktor au montat deja panouri fonoabsorbante înainte de următorul termen de judecată, când s-ar putea ca instanța să lase cauza în pronunțare.

Familia reclamă disconfortul provocat de praf și zgomot, în condițiile în care lucrările de construcție se derulează la câțiva metri de casa în care locuiesc. Situația este oarecum similară cu cea înregistrată pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, în zona Oarda, unde proprietarii unei case aflată în imediata apropiere a șantierului au reușit să blocheze, chiar dacă temporar, în justiție, lucrările urmare a zgomotului și prafului din șantier, făcut de către constructor.

YouTube video

Pe lângă cererea de suspendare a lucrărilor, familia din Sâncrai are pe fond o acțiune care este cu mult mai complexă. În fapt, zidul viitorului drum de sprijin a rampei DJ 142L, îi va trece exact prin fața casei. Traseul acestui drum județean a fost mutat cu câțiva metri față de vechiul amplasament, astfel încât rampa de coborâre ce va supratraversa autostrada va fi la câțiva metri de acces în curtea locuinței.

În prezent, lucrările la rampa de la DJ 142L sunt realizate de către bucovinenii de la BAXCOM și e foarte probabil ca lucrările de structură să fie finalizate până în data de joi seara, data următorului termen de judecată.

Soluția instanței însă va produce efecte juridice oricum, întrucât, pe lângă lucrările de structura, adică de ridicare a zidului de sprijin, în zonă vor mai fi efectuate și alte lucrări: umpluturi, tasări, așterneri de balast stabilizat, asfaltări, etc. Rămâne să vedem cum va aprecia instanța de judecată, dacă va considera sau nu că panourile fonoabsorbante montate deja sunt suficiente, sau va dispune suspendarea lucrărilor și laure unor măsuri suplimentare pentru a nu a fi afectată familia care locuiește în aproprierea șantierului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea