Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| 15km din autostrada A10 Sebeș-Turda vor fi deschiși șoferilor JOI. Declarația Ministrului Transporturilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vor fi date în trafic lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda şi Varianta de Ocolire Bacău, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, într-o conferinţă de presă la Prefectura Bihor.

„O să vă dau o informaţie în exclusivitate aici, la Bihor, pentru că am văzut foarte mulţi părerologi care şi-au dat cu părerea în ultimele zile, în ultimele săptămâni cu privire la aceste două obiective de investiţii în infrastructura rutieră din România. Astăzi pot să vă spun că, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu antreprenorul, cu beneficiarul, cu cei care răspund de siguranţa rutieră, cu absolut toţi cei implicaţi în procesul de dare în trafic fără niciun risc atât pentru VO Bacău, cât şi pentru Sebeş-Turda lotul 1, pot să vă spun că miercuri, 2 decembrie, vom da în circulaţie Varianta de Ocolire Bacău.

Vorbim de aproximativ 30 de km de reţea, de drum naţional, respectiv autostradă. 16 km de autostradă din cei 30 vor fi daţi în trafic miercuri, 2 decembrie. Vorbim de primii kilometri de autostradă pe care îi dăm în trafic în Moldova.

YouTube video

Vorbim de un contract prin care demonstrăm încă o dată că şi în România se poate. Se poate să dăm în trafic şi să recepţionăm un obiectiv înainte de termenul asumat prin contract. Pentru Varianta de Ocolire Bacău termenul de finalizare era ianuarie 2022. Aşadar, începând cu ziua de 2 decembrie românii, moldovenii vor beneficia de încă 30 de km de reţea de drum modernizat, din care 16 km de autostradă”, a menţionat ministrul.

Şeful de la Transporturi a adăugat că în ziua următoare, respectiv joi, 3 decembrie, se va inaugura lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda, în lungime de 15 kilometri.

„De asemenea, am văzut pentru Sebeş-Turda lotul 1 tot felul de opinii că 1 decembrie, că săptămâna aceasta, că nu se termină nici anul viitor, că vor dura mult mai mult lucrările. Vă spun foarte clar: joi, 3 decembrie, vom da în trafic 15 km de autostradă din sectorul Sebeş-Turda lotul 1. Practic, vorbim de intrarea pe autostradă în zona Sebeş, o bretea de acces, 14,8 km de autostradă. Undeva la mijlocul acestui sector avem breteaua de acces spre Alba Iulia finalizată. La km 14+800 avem aproximativ 700 de metri de circulaţie pe o singură bandă (…) intrarea în drumul naţional. Deci, începând de joi, 3 decembrie 2020, reţeaua de autostrăzi din România se va îmbunătăţi cu încă 15 km de. Acestea sunt informaţiile pe care am vrut să le explic astăzi opiniei publice pentru că au fost foarte multe discuţii şi mă bucur că, iată, începând din această săptămână reţeaua de autostrăzi din România se va îmbunătăţi cu 31 de kilometri: 16 kilometri pe Varianta de Ocolire Bacău şi 15 kilometri pe Sebeş-Turda”, a precizat Bode.

Primii 7,3 kilometri din Varianta de Ocolire Bacău, care fac legătura rutieră între DN 2 (sud Bacău) şi DN 11, au fost daţi în trafic pe 3 septembrie 2020, a informat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Miercuri, 03.09.2020, începând cu ora 9:30, CNAIR a deschis traficul rutier pe Obiectul 3 al Variantei de Ocolire Bacău, legătura rutieră de la sud de Bacău, între DN 2 şi DN 11 şi Giraţia A din cadrul Obiectului 1. Sectorul de drum care a fost deschis circulaţiei rutiere este la profil de drum naţional şi are o lungime de 7,366 km”, se arăta într-un comunicat al Companiei de Drumuri.

Întregul obiectiv de investiţie cuprinde trei obiecte, respectiv: Obiectul 1 – legătură rutier între sudul şi nordul municipiului Bacău pe DN 2; Obiectul 2 – legătură rutieră între DN 2 (nord Bacău) şi DN 15 şi obiectul 3 – legătură rutieră între DN 2 (sud Bacău) şi DN 11.

Centura Bacău are o lungime de 30 de km şi include primii 16 kilometri de autostradă din Moldova.

Antreprenorul general al lucrării este Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea