Rămâi conectat

Video

VIDEO: 10 motive să sărbătorești 1 Decembrie la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anul acesta, romanii vor avea parte de un weekend prelungit in perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, datorita zilelor libere acordate pentru sarbatorile nationale de Sfântul Andrei si Ziua Nationala a Romaniei.

Daca nu ti-ai facut inca planuri pentru acele 4 zile libere, iti propunem o vizita in Alba Iulia, Cealalta Capitala a Romaniei, unde Marea Unire se serbeaza cu fast, generozitate, solemnitate, dar si cu multa voie buna.Iti prezentam, in continuare, 10 motive pentru care sa te afli printre miile de turisti prezenti in Alba Iulia de Ziua Nationala a Romaniei.

1.Vei fi exact in locul in care, in urma cu 97 de ani, stramosii tai au infaptuit Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania, cunoscuta, in prezent, ca Marea Unire a Romanilor.

 

2. Vei avea ocazia sa vizitezi Cetatea Alba Carolina, un izvor nesecat de istorie nationala, care te va uimi prin frumusetea, ordinea si curatenia ce domnesc in interiorul zidurilor sale.

3. Vei asista la cea mai mare parada militara organizata pana acum in orasul Marii Uniri, un eveniment spectaculos, la care vor participa aproximativ o mie de militari si cadre MApN si MAL.

4. Vei vedea peste 100 de autovehicule militare de lupta si, daca vor fi conditii meteo favorabile, vei avea ocazia sa admiri avioanele MiG 21 Lancer si elicopterele IAR 330 Puma SOCAT survoland pe cer.

5. Vei asista la momente solemne, ca depunerea coroanelor si primirea soliilor, prin care vei aduce un omagiu eroilor nationali.

6. Vei avea parte de o masa populara, cu preparate traditionale, in Cetatea Alba Carolina, precum si de un concert cu muzica populara.

7. In functie de preferinte, vei putea opta, in schimb, pentru participarea la un concert al trupei Voltaj, organizat, de asemenea, pe data de 1 decembrie.

8. Intrucat se implinesc 300 de ani de la ridicarea Cetatii Alba Carolina, in jurul datei de 30 noiembrie va avea loc si un concert al Corului National de Camera Madrigal.

9. Cu toate ca, in fiecare dintre cele 4 zile libere, in Alba Iulia vor avea loc numeroase evenimente dedicate turistilor, orasul Marii Uniri iti va oferi o stare de liniste si relaxare, ajutandu-te sa te deconectezi de grijile cotidiene.

10. Anul acesta, la evenimentul dedicat Marii Uniri din Alba Iulia vor lipsi artificiile, in semn de solidaritate cu victimele tragicului eveniment din Colectiv.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Video

Video

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate Sărbătoarea de Paște este cea mai importantă sărbătoare creștină, care celebrează Învierea lui Iisus Hristos, la trei zile după răstignirea sa pe cruce. Această sărbătoare este sărbătorită în fiecare an în prima duminică după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea