Rămâi conectat

Ştirea zilei

Victorie salvatoare pentru Cupru Min Abrud. Compania minieră a câștigat procesul comercial cu Energo Mineral

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cupru Min Abrud a câștigat la Curtea de Apel București procesul comercial cu Energo Mineral. Instanța a casat sentința Tribunalului București din 2013, prin care compania minieră din Alba era obligată să plătească 17 milioane de euro și a dat câștig de cauză Cupru Min Abrud.

Victoria societății miniere este una foarte importantă pentru că scapă compania atât de sechestrul asigurator cât și de insolvență.

Istoricul acestui proces este unul foarte interesant. Inițial Tribunalul București a dat câștig de cauză Energo Mineral. Curtea de Apel a casat sentința și a trimis tribunalului cauza spre rejudecare. Același tribunal a dat din nou câștig Energomineral, iar vineri, 21 martie, Curtea de Apel a casat din nou sentința Tribunalului București, dând dreptate Cupru Min Abrud. Sentința este definitivă și irevocabilă.

Curtea de Apel București respinge irevocabil pretentiile Energo Mineral de 17,3 milioane de euro contra Cupru Min SA

București, 24 martie 2014. Curtea de Apel București, Secția a VI-a Civilă, a decis în favoarea Cupru Min SA Abrud vineri, 21 martie 2014, în litigiul vs Energo Mineral SA București. Litigiul s-a aflat pentru a doua oară în faza recursului, în cel de-al doilea ciclu procesual.

Potrivit casei de avocatură care a reprezentat Cupru Min Abrud în instanță, „admințând recursul formulat de Cupru Min, Curtea a respins cererea Energo Mineral de anulare a contractelor încheiate între Cuprumin și Energo Mineral în anul 2007 (Contractul de cooperare, Contractul de locațiune și Contractul de asistență tehnică). Prin urmare, Cupru Min a fost exonerată de la plata sumei de peste 77 milioane de lei (aproximativ 17,3 milioane de euro) acordată prin hotararea Tribunalului București către Energo Mineral, societatea aflată în procedură de insolvență.

Societatea de avocați  a asigurat societății miniere asistența juridică în ambele cicluri procesuale ale litigiului și a stabilit strategia de apărare. Soluția de respingere a pretențiilor Energo Mineral este deosebit de importantă mai ales prin prisma faptului că permite desfăsurarea activității companiei din județul Alba fără niciun fel de dificultăți.

Procesul împotriva Cupru Min SA Abrud a fost intentat în 2010 de către administratorul judiciar al societății Energo Mineral, Activ Lichidator București. În septembrie 2013, Tribunalul București a obligat compania de stat să plătească peste 77 de milioane de lei (aproximativ 17,3 milioane de euro) către societatea Energo Mineral, printr-o decizie care a făcut obiectul recursului soluționat de Curtea de Apel București în dosarul nr. 31925/3/2010* (3300/2013 ).”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea