Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Victorie cu gust amar pentru PNL Alba – Mircea Hava se înclină în fața celor care ”au ales să faca din Alba o Românie a viitorului și a speranței, în miniatură”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO. Mircea Hava, despre decizia de retragere a unor postări de pe Facebook: Se lucrează cu firme, ei trebuiau să respecte legeaLiberalii din Alba nu sunt în sărbătoare, deși au obținut la alegerile parlamentare un rezultat care îi plasează cu mult în fața altor organizații din țară. Printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, președintele organizației, Mircea Hava, dă de înțeles că, de această dată, victoria are un gust amar și le mulțumește celor care ”au ales să facă din Alba o Românie a viitorului și a speranței, în miniatură”.

Citind printre rândurile scrise de primarul municipiului Alba Iulia se poate constata că acestea conțin și unele nemulțumiri privind defectele de funcționare ale partidului, vagi urme de felicitări pentru adversari, dar și un voalat semnal de armistițiu (necesar pentru buna funcționare a administrației locale în următorii patru ani), către viitorul guvern:

”Asumarea înfrângerii nu e cu nimic mai puţin importantă decât sărbătorirea victoriei, astfel cred că s-ar putea rezuma situaţia momentului în Alba, după votul pentru “parlamentarele” de ieri. La fel de adevărat este că nu e nici momentul nici locul, nici cazul unei analize politice extinse. Asta se va întâmpla, cel mai probabil, la congresul de anul viitor. Până atunci, însă, avem de lămurit lucrurile în interior, de la zero până la vârf.

Şi, cel mai important, avem de mulţumit sincer şi de înclinat în faţa celor care au ales să ne susţină necondiţionat şi să facă din Alba, alături de Sibiu şi Cluj, o Românie a viitorului şi a speranţei, chiar dacă una în miniatură, aşa cum ar fi trebuit să fie şi Marea Românie. Asta nu înseamnă însă că nu acceptăm votul, să recunoaştem, covârşitor al restului ţării sau că nu găsim puterea de a ne felicita adversarii. A fost, până la urmă (sau până la urna?) o “competiţie” pe care eu cred că nu au câştigat-o “jucătorii” ci publicul din “tribune”. A fost, probabil, un vot dictat de economia personală a fiecăruia, suprapus cu un PNL care s-a expus la aceleaşi greşeli că la alegerile locale. Pentru că, trebuie să recunoaştem, declanşatorul, epicentrul acestui seism care a zdruncinat procentul acestui partid a pornit chiar de la kilometrul zero.

Însă dincolo de jocuri şi scoruri politice, sunt convins că, atât timp cât ne păstrăm seriozitatea şi performanţă administrativă, vom colabora bine, de aici, din Alba, cu orice guvern sau Parlament, indiferent de culoarea lui politică. Aşa a fost întotdeauna. Alba Iulia nu a întârziat aşteptând bani de la guverne, ci, cel mult, a avut pretenţia de a fi lăsată să muncească. Nu vreau să cred că după aceste alegeri va exista doar bine sau rău, răfuieli politice şi amatorism. Acest scor nu este un favor pentru cei care au câştigat, ci o maximă responsabilitate de a împlini ce aştepta România”, este mesajul primarului municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea