Rămâi conectat

Politică Administrație

Victor Ponta nu va demisiona. Premierul a anunțat că va contesta ordonanța procurorului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Victor Ponta nu va demisiona din fruntea guvernului. Liderul PSD a anunțat, duminică, după ședința liderilor coaliției de guvernare, că va contesta ordonanța procurorului în cazul său.

ponta„Din punct de vedere procedural, ca orice cetățean al României, voi contesta ordonanța emisă joi de către procurorul de caz, la procurorul ierarhic superior și după aceea la judecător. Pentru că, până în acest moment, nu am avut ocazia să fiu audiat de către nimeni; nici de către procuror, nici de către judecător, și cred că este dreptul constituțional al oricărui om din această țară de a fi ascultat atunci când este acuzat de ceva. (…) Voi merge marți, miercuri, când mă cheamă procurorul, pentru a contesta ordonanța”, a declarat Ponta, la Parlament.

El a subliniat că este acuzat pentru presupuse fapte petrecute în 2007-2008 pentru care s-a deschis un dosar în 2012 în urma acuzațiilor Monicăi Macovei.

Ponta a adăugat că dorește să-și dovedească nevinovăția, susținând că acuzarea sa, din punct de vedere politic, care ca scop schimbarea guvernului actual și a majorității actuale.

„Conform tuturor definițiilor, schimbarea unui guvern se face prin alegeri sau prin vot în parlament. Orice altă metodă înseamnă lovitură de stat și nu îmi doresc să trăim într-o țară în care guvernele se schimba altfel decât prin procedurile constituționale”, a spus premierul.

Președintele PSD a indicat că în 2007-2008 nu avea nicio poziție de conducere în stat, iar partidul al cărui membru este nu făcea parte din Guvern. El a mai spus că a fost acuzat fără să fie audiat anterior.

„Nu am fost niciodată asociat, nu că asta ar fi fost un lucru rău, dar nu am fost niciodată asociat în cabinetul din care făcea parte domnul Șova. Relațiile comerciale ale acestuia au fost cu AVAS-ul, condus atunci de către Teodor Atanasiu, și fiind un deputat în Opoziție nu am cunoscut și nici nu aveam cum să cunosc sau să influențez aceste decizii, lucru pe care cred ca l-a spus și domnul Atanasiu”, a declarat Ponta.

El a mai arătat că va depune la dosar cele 17 facturi legal emise.

„Povestea cu 17 fapte de fals este pentru presă. Sunt 17 facturi pe care le-au emis contabilitatea, le-am înscris în contabilitate, s-au plătit prin bancă și la toate controalele făcute de ANAF și de celelalte instituții ale statului a rezultat că au fost perfect legale și perfect procedat din punct de vedere legal. Deci nu există acte false”, a spus premierul.

Ponta a mai afirmat că în ceea ce privește acuzația de complicitate la evaziune nu a avut nicio legătură cu contabilitatea lui Dan Șova.

„La solicitarea doamnei Macovei și a domnului Blejnar, cabinetul meu de avocatură a fost verificat de către ANAF exact pe această temă, a facturilor emise pentru domnul Șova. Am procesul verbal din 7.09.2011 (…) întocmit de ANAF; ANAF-ul domnului Blejnar, care spune că nu s-a încălcat nicio lege și nu există niciun fel de încălcare sau act care să nu fi fost înregistrat conform legii”, a arătat Ponta.

Premierul a indicat că, în ceea ce privește cele două apartamente, acestea au fost achiziționate cu 900.000 de lei în 2006, când nu avea nicio colaborare cu Șova.

Sursa Agerpres

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea