Rămâi conectat

Curier Județean

Victor Ponta către ministrul de Interne: La definitivarea Codului Rutier să se ţină cont de numărul mare al deceselor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Premierul Victor Ponta doreşte ca la definitivarea noului Cod Rutier, să se ţină cont mai ales de numărul mare al deceselor în accidente dar şi de amenzile neplătite. Acesta i-a transmis ministrului de Interne Radu Stroie să ţină cont de toate opiniile dar cel mai mult de realitate.

Să ţineţi cont de toate opiniile, dar cel mai mult vă rog să ţineţi cont de realitate: avem mult prea mulţi oameni care mor pe străzi în accidente rutiere, mult prea mulţi oameni care nu plătesc amenzi – noi le dăm amenzile şi ei le aruncă la coş, că nu păţesc nimic – prea multe vieţi pe care am putea să le salvăm. O să fim impopulari pentru o parte dintre cei care sunt supuşi unei legislaţii mult mai dure, dar cred că suntem din nou într-un moment, ca şi în alte zone, în care trebuie să luăm decizii. Continuaţi dezbaterea, îndreptaţi ce este de îndreptat, dar nu vă înmuiaţi”, i-a spus Ponta ministrului citat de Stirileprotv.ro.

Ministrul a afirmat că se lucrează permanent la acest document, dar că au fost „atenuate” unele dintre sancţiunile pecuniare, inclusiv cele legate de ridicarea carnetului de condus, deoarece a ţinut cont de observaţii primite din partea unor „personalităţi”, a unor colegi din Parlament şi altele formulate „la emisiunile din media”.

„Nu va fi chiar atât de rău”, a continuat Stroe, întrerupt însă de Ponta care l-a atenţionat ca noul Cod Rutier să nu fie totuşi „chiar foarte bun”. Stroe a mai spus că nu drumurile, ci consumul de alcool, viteza şi condusul fără carnet sunt principalele cauze ale accidentelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea