Rămâi conectat

Ştirea zilei

Viceprimarul Gabriel Pleșa la Radio Unirea FM: „Montarea camerelor de supraveghere în oraș este o necesitate pentru siguranța cetățenilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viceprimarul orașului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat la Radio Unirea FM că: „Montarea camerelor de supraveghere în oraș reprezintă o necesitate pentru siguranța cetățenilor.”

Montarea camerelor de supraveghere în Alba Iulia este o problemă tot mai dezbătută în ultima vreme, mai ales pe fondul recidivei infractorilor care au beneficiat de recursul compensatoriu, reamintim cazul Denisei Sava care a fost tâlhărită în scara blocului M4 în toamna anului trecut.

Utilitatea acestora, potrivit viceprimarului, ar acoperi mai multe zone de interes: „Camerele sunt necesare și pentru supervizarea disciplinei în trafic, a traficului rutier, dar și pentru sancționarea celor care aruncă gunoiul menajer pe stradă sau în diverse locuri neautorizate. Acestea sunt recomandate și în zona școlilor pentru supravegherea copiilor, ca aceștia să nu intre în conflict sau pentru protecția lor la trecerile de pietoni din jurul unităților de învățământ.”

Administrația locală a conturat deja un proiect în acest sens, proiect care vizează instalarea a zeci de camere de supraveghere în tot orașul. Un astfel de sistem, odată instalat, ar urma să înlocuiască câteva zeci de persoane, reducându-se astfel costurile în ceea ce privește resursa umană. Instalarea acestora ar ajuta și facilita demersurile Poliției Locale, pentru ca aceștia să intervină doar în locurile fierbinți.

Gabriel Pleșa a declarat că în proiectul care vizează modernizarea sistemului de iluminat public al municipiului Alba Iulia, este prevăzut și un dispecerat, cu atribuția de coordonare a iluminatului, iar acesta ar putea servi: „Și ca observator al camerelor de luat vederi din oraș. Se urmărește ca dispeceratul să fie dotat cu monitoare pentru a avea acces la camerele de supraveghere.”

De asemenea, investiția este legată de un alt proiect, anume construirea blocurilor sociale din cartierul „Lumea Nouă”, acolo urmând a fi instalate primele camere.

Bugetul pentru proiectul instalării camerelor de supraveghere în oraș nu este definitivat: „Am studiat piața în urmă cu câțiva ani și vă putem spune că în acest moment costurile sistemelor de supraveghere pe piață s-au înjumătățit, fiind mult mai accesibile”, a mai spus viceprimarul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea