Ziarul Unirea

Vicepreşedintele CJ, Florin Roman, greu de… schimbat

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Oricât de mult își dorește PP-DD să ”facă legea” în județul Alba, în urma obținerii unui scor surprinzător de bun la alegerile locale, se pare că planurile îi sunt zădărnicite tocmai de… lege.

După protocolul de colaborare încheiat cu PDL, care a generat schimbarea viceprimarului liberal, Simone Albani, cu președintele PP-DD Alba Iulia, Dorin Șerdean, au apărut informaţii care dădeau ca sigură și revocarea din funcţie a vicepreşedintelui CJ Florin Roman (PNL), postul fiindu-i promis lui Ion Marincaș.

ELIT

Se pare, însă, că în acest caz revocarea nu poate avea loc, pentru că nu există niciun temei legal. Legea prevede doar patru situaţii clare în care un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean poate fi eliberat din funcţie: incompatibilitatea cu funcţia de vicepreşedinte CJ; demisia; săvârşirea unor abateri grave în îndeplinirea sarcinilor de serviciu sau abateri de ordin penal; decesul sau stare de sănătate care nu îi permite îndeplinirea funcţiei.

“Dacă totuşi voi ajunge în situaţia de a fi demis prin votul abuziv al vreunei efemere majorităţi în Consiliul Judeţean Alba, atunci voi acţiona hotărârea în instanţa de contencios administrativ şi voi mă voi îndrepta către membrii din comisiile judeţene care vor fi aprobat această hotărâre, penal şi financiar, în sensul în care mă vor fi prejudiciat prin încetarea în mod ilegal a contractului de muncă”, a avertizat Florin Roman.

De altfel și președintele CJ Ion Dumitrel dădea ca imposibilă schimbarea vicepreședintelui, în urmă cu puțin timp, când se zvonea că postul lui Alin Cucui este ”vânat” de PSD în colaborare cu PNL.

”Un vicepreședinte de Consiliu Județean nu poate fi schimbat decât prin eliberare din funcție care se face pentru abateri grave și repetate săvârșite în exercitarea mandatului. Ce a făcut vicepreședintele Alin Cucui în aceste 10 zile pentru a fi sancționat cu schimbarea din funcție? Ce a încălcat?”, spunea Ion Dumitrel într-o conferință de presă.

O altă declarație surprinzătoare pentru unii a fost făcută chiar astăzi de președintele CJ Alba care se pare că nu doreşte schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui CJ, Florin Roman. El a spus că o asemenea schimbare nu ar fi nici legală şi nici dorită.

„Există legi în România pe care Consiliul Judeţean Alba nu le-a încălcat niciodată. Nici în situaţia asta nu le vom încălca. Eu am un obicei, când am plecat la drum într-o echipă mă duc până la capăt în orice situaţie. Atâta timp cât respectăm legile categoric trebuie să mergem în formula asta. (…) Nu suntem o instituţie în care partidele politice vin să îşi scoată ochii”, a declarat Ion Dumitrel.

Putem concluziona astfel că pe plan local vom avea o vară politică ”fierbinte”. Negocierile nu s-au încheiat și vom asista în continuare la ”mutări„-surpriză pentru a compensa pierderea unui post cheie la conducerea administrativă a județului, suferită de PP-DD.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Sorin Ioan Bumb: Senatul a aprobat acordul cu SUA pentru modernizarea centralei nucleare de la Cernavodă

Ședința Senatului de ieri, 22 iunie, constituie un moment istoric pentru siguranța energetică a României și pentru viitorul energiei nucleare… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

Costel* 26 iulie 2012 at 21:21

Foaie verde foi de cas,
Votati mai pe Marincas
La tuica DDDirecta
Si hdodarla perfecta.
Domnule director Popescu te asteapta vremuri grele. Salturi, mers taras si pas de defilare ca viitorul domn Vice la altceva nu se pricepe.
Uite asa Roman a fost,
Si urmeaza un sef de post
Domn Popescu inginer,
Va fi condus de un plotoner

florin 27 iulie 2012 at 6:00

Cum sa plece lingaul de Florin Roman…. Despre ONOARE nu putem cere cuiva ceva ce nu are. M-am bucurat de ” muia ” pe care le-a dat-o Hava liberalilor. DEMISIA domnilor Atanasiu, Roman, Albani, Cretu, Fulea.

rrr 27 iulie 2012 at 11:29

Mai sunt doar 2 zile, iar poporul roman are dreptul de a alege o viata mai buna, fara salarii si pensii taiate si fara a fi umiliti de catre cei de la PD-L. Votati DA, pentru o viata mai buna

cellini 27 iulie 2012 at 13:26

ce optimist esti

Status Quo 27 iulie 2012 at 13:35

Nu-i optimist. E-un imbecil!

Florin LIGA 27 iulie 2012 at 15:21

In premieră pentru naţiunea noastră oropsita, soluţia de a participa “pasiv” la referendum nu este o găselniţă politică, ci este emanaţia unui popor, a unei naţiuni care s-a săturat să fie minţita, furată, prostita, şi jignită de o alianţă politică oportunistă, şmecheră, coruptă şi iresponsabilă.

Vreau să rezum cele mai importante 10 motive pentru a boicota referendumul din 29 iulie:

1. Votul pasiv este un drept şi o responsabilitate a fiecărui cetăţean de a protesta la un abuz fizic, moral său constituţional. Această atitudine arata ca romanii nu sunt indiferenţi atunci când nişte indivizi, fie ei guvernanţi sau parlamentari, îşi permit nesocotirea legilor şi călcarea constituţiei în picioare.

2. Un eventual cvorum de 50% +1, adică 9,1 milioane de alegători, ar valida lovitura de stat şi ar face aproape imposibilă funcţionarea normală a justiţiei şi aducerea în fata legilor a acelora care poartă răspunderea puciului şi a izolării României.

3. USL a demostrat că şi-a luat toate măsurile pentru fraudarea referendumului: o reprezentare disproporţionată a opoziţiei de 1:5 în raport cu celelalte partide parlamentare, s-a prelugit programul de votare de la 12 la 16 ore – practic făcând imposibilă monitorizarea din partea singurului reprezentant al opoziţiei, s-a respins folosirea camerelor video, s-a decis organizarea de tombole pentru “stimularea” votanţilor şi jocuri pentru copii pentru “convingerea” părinţilor, s-au eliminat listele suplimentare de vot, s-a trecut la înfiinţarea urnelor mobile pe litoral, etc.

4. Invalidarea din lipsa cvorumului, va avea acelaşi rezultat final cu a vota NU la referendum, însă şansa de a reuşi prin boicot este mult mai mare.

5. Pe 29 iulie nu sunt alegeri prezidenţiale. Nu alegem dintre mai mulţi candidaţi. Ba mai mult, referendumul nu urmăreşte să stabilieasca exact câţi oameni votează pentru Traian Băsescu, ci câţi doresc legitimarea loviturii de stat prin demiterea preşedintelui.

6. Nu toţi cei care vor boicota referendumul sunt dintre susţinătorii preşedintelui ales şi suspendat. Astfel, această categorie poate decide în favoarea României, fără a vota pentru menţinerea preşedintelui – în condiţiile în care din motive mai mici sau mai mari, oamenii sunt supăraţi pe Traian Băsescu. Pentru cei cu interese obscure, preşedintele este doar o piesă incomoda care trebuie eliminată, însă adevăraţii pierdanti ai acestui referendum sunt cei 20 de milioane de cetăţeni ai României.

7. Prin invalidarea referendumului, România se opune ieşirii din zona de influenţă occidentală şi implicit revenirii la vechea matca pe care am părăsit-o în 1989. Este de neimaginat ca romanii vor începe din nou să stea la coadă la ambasade pentru a vizita Europa.

8. Pentru a-şi finaliza scopurile, USL-ul trebuie să motiveze masele şi să scoată la urne câţi mai mulţi votanţi. Refuzul de a le face jocul şi consecvent invalidarea referendumului va fi cea mai mare tragedie pentru USL-istii penali, dar atenţie nu şi pentru cetăţenii corecţi care sunt simpatizanţii unei doctrine politice.

9. Încuviinţând soluţia boicotului, preşedintele Traian Băsescu demonstrează că este receptiv la argumente şi poate face echipă cu cei care au ca prioritate interesul naţional. A participa la consolidarea unui stat de drept nu este doar prerogativa preşedintelui, ci şi datoria firească a fiecărui cetetean roman doritor de progress. Dacă puciştii au mizat pe inflexibilitatea preşedintelui, cu siguranţă că vor pierde.

10. Invalidarea referendumului va scurtă perioadă de instabilitate care s-ar putea prelungi în cazul alegerilor prezidenţiale anticipate dacă preşedintele Băsescu ar fi demis. Pe de altă parte legiferarea loviturii de stat nu numai că va afecta relaţiile politice cu lumea liberă, ci în contextual crizei internaţionale, România va deveni şi mai vulnerabilă din punct de vedere economic.

Costel* 27 iulie 2012 at 15:35

Cine inca mai baseste,
Ori e hot ori il plateste.
Pentru cei care ne expica ca cica la noi este „lovitura de stat” aprobata de Curtea Constitutionala prin referendum ne cred prosti, dar din punctul meu de vedere toti care ne explica asa ceva sunt la fel de mari excroci ca si Basescu.

Comentariile sunt oprite