Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Vicepreședintele ANRE, despre cazul familiei din Alba Iulia care a primit o factură la energie electrică de aproape 28.000 de lei: „Sunt absolut convins că este o greșeală de citire”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O familie din județul Alba a avut neplăcuta surpriză de a primi o factură imensă la energie electrică, în valoare de aproximativ 28.000 de lei. Odată ce au văzut valoarea facturii, aceștia au rămas uimiți și susțin că ar putea fi o greșeală. Vicepreședintele ANRE a explicat în cadrul unei emisiuni ce pot face consumatorii care se confruntă cu astfel de situații.

„Împreună. De peste 120 de ani…Și facturile cred ca tot de-atunci se adună. Care este reacția social acceptată când primești o factură de 27 808,13 lei, sâmbătă după-masa?”, a fost mesajul acestora, postat în mediul online, alături de factura în cauză.

Perioada de facturare este 12 ulie – 10 august, iar modul de calcul al consumului e citire index.

Oamenii speră că este vorba despre o eroare. Digi24 a cerut un punct de vedere al companiei de furnizare a energiei electrice, dar nu a primit încă niciun răspuns.

Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, a declarat la Digi24 că postarea cu privire la această situație pe rețelele sociale nu rezolvă problema.

„Orice client care are nelămuriri privind o factură trebuie să se adreseze furnizorului, iar în maximum 15 zile să primească răspuns. Am aplicat amenzi pentru nerespectarea termenului de 15 zile și vom continua să facem asta”, a spus vicepreședintele ANRE.

El a declarat că nu are cunoștință despre situația din Alba dar că, respectivul consumator poate să facă o sesizare la ANRE pentru a se face verificări.

„Sunt absolut convins că este o greșeală de citire, de sistem al furnizorului sau al distribuitorului. E relativ ușor pentru companii să aibă un sistem pentru verificare. Trebuie să fie preocuparea fiecărui furnizor să fie atent la aceste detalii. Nu putem să îi obligăm să folosească aceste mijloace tehnice, dar e recomandat.

În 8 luni, am constatat că sunt clienți care sunt sensibili la factură și urmăresc atent ce este în spatele valorii și unii care ani de zile nu se uit pe factură, ci doar plătesc.

Recomandarea noastră e să citească lunar contorul, să verifice că e facturată aceeași valoare pe care a comunicat-o prin telefon, sau să încheie o convenție de consum cu furnizorul.

ANRE nu poate să urmărească facturile lunare a 9 milioane de clienți, e imposibil”, a spus vicepreședintele ANRE.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea