Rămâi conectat

Ştirea zilei

Viața bate filmul: De la făuritorul unui imperiu financiar, în județul ALBA, la „colecționar” de dosare penale. „Mi-a răpit șansa de a mă întoarce în România cu familia”

Publicat

în

Viața bate filmul: De la făuritorul unui imperiu financiar, în județul ALBA, la „colecționar” de dosare penale. „Mi-a răpit șansa de a mă întoarce în România cu familia”

În 6 octombrie 2021 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin intermediul canalului specific de comunicare, remitea un comunicat către redacția ZiarulUnirea.ro prin care aducea la cunosțintă faptul că doi bărbați din Alba Iulia au fost reținuți de către polițiștii din Alba, ca persoane bănuite de înșelaciune și fals în înscrisuri.

Astfel se transmitea opinie publice faptul că Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Alba, împreună cu polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 7 percheziții, la domiciliile a două persoane, respectiv sediile și punctele de lucru ale unor societăți administrate de acestea, în municipiul Alba Iulia, persoanele fiind bănuite de înșelăciune, amenințare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, nerespectarea hotărârii judecătorești și sustragere de sub sechestru.

Electrica Furnizare Discount

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021, doi bărbați, de 34 și 50 de ani, din Alba Iulia, ar fi indus în eroare o femeie, de 34 de ani, cu privire la calitatea lor, pentru a obține diverse sume de bani. Invocând nevoia de dezvoltare a unei afaceri și câștigându-i încrederea, cei doi ar fi reușit să obțină, în mai multe tranșe, 60.000 de lire sterline. Ulterior, când femeia a solicitat restituirea banilor, cei doi ar fi refuzat și ar fi făcut presiuni asupra ei, pentru a renunța la bani, amenințând-o că îi vor face plângere pentru cămătărie și spălare de bani. Totodată prin intermediul comunicatului de presă IPJ Alba s-a adus la cunoștință faptul că în perioada 2019 – 2021, invocând promisiuni de achiziționare a unor autoturisme, la prețuri convenabile sau probleme financiare ale unor societăți administrate, ar fi reușit să obțină diverse sume de bani de la mai multe persoane.

În urma comunicatului remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, publicat de către ZiarulUnirea.ro, Mircea Chira solicită un drept la replică, cu toate că numele acestuia nu a fost menționat în cadrul articolului,  pe care îl intitulează: Răzbunarea polițiștilor corupți din I.P.J. Alba. Confirmând astfel implicarea sa, cel puțin la nivel procedural, în speța mai sus descrisă, dar susține că este o victimă a „sistemului” și la rândul lui o victimă a bărbatului de 34 de ani alături de care a fost reținut.

Bărbatul de 34 de ani (A. P. G., zis Keops) este o cunoștință mai veche a poliției, fiind condamnat în trecut la închisoare cu executare tot pentru infracțiuni de înșelăciune. A fost eliberat condiționat cu rest de pedeapsă. Acesta are pe rolul instanțelor două dosare penale, unul pentru tâlhărie și altul pentru conducere fără permis. În plus, mai este cercetat tot pentru infracțiuni de înșelăciune cu prejudiciu de zeci de mii de euro, victimele fiind tot femei.

Potrivit IPJ Alba, la data de 2 iulie 2020, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia l-au reținut pe un bărbat de 33 de ani, din Alba Iulia, zis ”Keops” care este cercetat pentru înșelăciune, uzurparea de calități oficiale și conducere fără permis. În sarcina acestui s-a reținut faptul că în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, folosindu-se de calități false, ar fi reușit să convingă două persoane să îi dea sume de bani.

Din cercetări a rezultat că unei femei din Sebeș i-ar fi spus că este ofițer de informații și că recrutează persoane pentru a fi angajate în cadrul sistemului de siguranță națională, condiționând angajarea de îndeplinirea unor ”misiuni”, care presupuneau urmărirea de persoane și contractarea unor credite pentru obținerea unor sume de bani care urmau să fie folosite de ”agenție” în misiuni de siguranță națională. Ar fi obținut astfel, de la femeie, 130.000 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal.

De la făuritorul unui imperiu financiar, în județul ALBA, la „colecționar” de dosare penale

În urmă cu mai bine de 10 ani Mircea Chira era făuritorul unui imperiu financiar de succes, un consorțiu de firme reunit sub titulatura de Ulpia Traiana, o alegorie de inginerii financiare care mai de care, iar pe lângă implicarea sa în vaste domenii precum: super marketuri, leasing, galerii comerciale, turism, aviație, auto, presă, detectivi particulari, acesta era unul dintre jucătorii importanți din PSD Alba și totodată un mic „mogul” de presă locală, ce trăgea sfori după bunul plac, iar CV-ul său nu era deloc de neglijat, dacă ceea ce pretinde acesta este în totalitate adevărat: membru 4 ani în Senatul lărgit al Universităţii 1 Decembrie 1918 Alba Iulia; membru 5 ani în Consiliul Director al Filantropiei Ortodoxe din Alba Iulia; membru 4 ani al Adunării Eparhiale – Arhiepiscopia Ortodoxa Română Alba Iulia; preşedinte 1 an al organizaţiei PSD Alba Iulia 2007-2008; membru (cavaler templier) al O.S.M.T.H. din 2004; membru al Marii Loji Naţionale a României (având funcţie de organizare şi conducere regională de peste 10 ani).

Acuzat în prezent că ar fi „furat” viitorul unor oameni onești și muncitori și că ar fi profitat de încrederea lor:

După publicarea dreptului la replică solicitat de Mircea Chira pe adresa redacției am primit informații din partea unui cititor și totodată posibilă victimă a fostului „antreprenor de succes”, ce ne atrăgeau atenția că domnul Chira umblă pe „cărbuni încinși” și talentul său oratoric cu care se mândrește în cartea „Ghidul vorbitorului în public” este o certitudine, o altă „inginerie” pe care acesta o folosește pentru a se reinventa:

„Numele meu este Moldovan Florian, am 34 de ani. De 6 ani sunt plecat la muncă în Franța, între timp m-am căsătorit și am întemeiat o familie. In urmă cu 9 luni am decis împreuna cu soția mea că ar fi timpul să ne întoarcem și să ne stabilim în România. Unde urma să deschidem o afacere, apoi am dat de MIRCEA CHIRA care mi-a sugerat să devenim parteneri de afaceri, am scos din bancă toate economiile 30000€.

Am cumpărat 4 mașini din Franța după criteriile domnului Chira după care una a fost livrată chiar de mine în România, după alta a venit angajatul său  si altele două le-am trimis cu platformă. Întelegerea era sa i le inchiriez lui la un ” preț mai mic, dar sigur” și apoi el să le închirieze mai departe. Din iunie de când am predat prima mașină și până în prezent nu mi-a achitat nici măcar un euro. Deși pentru cele patru mașini împreuna ar trebui să încasez lunar 2350 Euro. Nu numai că nu mi-a plătit, dar m-a și convins la un moment dat să îi împrumut 2000 euro ca pe urmă să  restituie în 7 zile cu un interes de 600 euro (și eu ca prostul am crezut). în acest moment sunt plin de datorii din cauza lui, dar cel mai tare mă doare ca mi-a răpit șansa de a mă întoarce în România cu familia. Acum la cel mai simplu calcul am realizat ca mi-am luat o țeapă de 40000€ pe minciunile domnului Chira.”

Publicitate

Ştirea zilei

DSP ALBA| Procedura în cazul depistării de cazuri pozitive ca urmare a testării rapide a elevilor. Ce pași trebuie să fie urmați

Publicat

în

DSP ALBA| Procedura în cazul depistării de cazuri pozitive ca urmare a testării rapide a elevilor. Ce pași trebuie să fie urmați

Procedura în cazul depistării de cazuri pozitive ca urmare a testării rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă: În contextul demarării testării în unitățile de învățământ, Direcțiile de Sănătate Publică asigură sprijin pentru managementul cazurilor cu rezultat pozitiv la testul rapid entigen noninvaziv. Conform Instrucțiunii privind aprobarea Procedurii de administrare a testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, teste care se utilizează în unitățile de învățămant începând de luni, 6 decembrie, s-au stabilit următorii pași:

1. În cazul unui rezultat pozitiv la test din salivă, părintele informează școala iar preșcolarul/școlarul rămâne la domiciliu până la confirmarea sau infirmarea rezultatului prin test antigen rapid nazofaringian sau test RT-PCR;

Electrica Furnizare Discount

2. Ulterior părintele solicită prin 112 serviciului de ambulanță testarea la domiciliu și păstrează testul pozitiv până la sosirea ambulanței;

3. În cazul unui rezultat pozitiv la testul antigen rapid nazofaringian acesta va fi raportat și preșcolarul/școlarul va rămâne în izolare timp de 14 zile;

4. În cazul unui rezultat negativ la testul antigen rapid nazofaringian, se va recolta test RT-PCR și, în funcție de rezultatul acestuia, elevul se întoarce la școală dacă este negativ sau rămâne în izolare 14 zile dacă este pozitiv.

Cazurile pozitive din testele noninvazive pe bază de salivă sunt centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean, abilitat să comunice public despre acest subiect.

Biroul de Presă al DSP Alba 07.12.2021

Citește mai mult

Ştirea zilei

Cazul jurnalistei jefuite la Alba Iulia de 1 Decembrie: Polițiștii au REȚINUT un bărbat de 57 de ani din Bacau. Filmul evenimentelor

Publicat

în

Cazul jurnalistei jefuite la Alba Iulia de 1 Decembrie: Polițiștii au REȚINUT un bărbat de 57 de ani din Bacau. Filmul evenimentelor

Polițiștii din Alba l-au depistat și reținut pe cel care i-a furat unei jurnaliste aflate la Alba Iulia de 1 decembrie.  mai multe bunuri din rucsac.

Un bărbat din județul Bacău a fost reținut de polițiștii din Alba Iulia, pentru furt. Ar fi sustras portmoneul unei tinere care participa la manifestările din Cetatea Alba Carolina, dedicate sărbătoririi Zilei Naționale.

CITEȘTE ȘI: O jurnalistă TV a fost JEFUITĂ în timp ce transmitea de la marșul simpatizanților AUR, din Alba Iulia

La data de 6 decembrie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat și reținut un bărbat de 57 de ani, din comuna Horgești, județul Bacău, care este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt.

Electrica Furnizare Discount

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 1 Decembrie 2021, în jurul orei 12,00, în timp ce se afla în Cetatea Alba Carolina, ar fi sustras, din rucsacul unei tinere, portmoneul în care avea carduri, documente și o sumă de bani.

În cursul zilei de azi, 7 decembrie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citește mai mult

Ştirea zilei

APA CTTA ALBA| MARȚI: Furnizarea apei potabile, ÎNTRERUPTĂ din cauza unei avarii la conducta de alimentare din Blaj: Zonele afectate

Publicat

în

APA CTTA ALBA| MARȚI: Furnizarea apei potabile, ÎNTRERUPTĂ din cauza unei avarii la conducta de alimentare din Blaj: Zonele afectate

Sucursala Blaj a operatorului regional APA CTTA SA ALBA, anunță că în dimineața zilei de 07 decembrie 2021 s-a produs o avarie la conducta de alimentare cu apă potabilă a municipiului Blaj. În vederea remedierii acesteia, se va întrerupe furnizarea apei potabile în cartierele Petrisat și Fabricii.

La reluarea furnizării pot apărea local depășiri ale parametrului turbiditate, fiind nevoiți să procedam la purjarea apei (spălări locale), până la încadrarea acesteia în parametrii de calitate, situație în care rugăm clienții, să folosească apa numai în scopuri menajere.

Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului Alba Iulia la numarul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare