Rămâi conectat

Economie

VEZI: Sumele prevăzute pentru judeţul Alba în proiectul de Buget pe 2013

Publicat

în

Dacă proiectul de Buget pe 2013 va fi aprobat în forma sa actuală, judeţul Alba va primi anul acesta mai puţini bani pentru echilibrarea bugetului şi pentru drumurile judeţene şi comunale comparativ cu 2012, în schimb, sumele alocate pentru finanţarea unităţilor de învăţământ şi pentru plata salariilor profesorilor sunt semnificativ mai mari.

Astfel, dacă suma defalcată din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetului a fost, anul trecut, de 34,48 milioane de lei, în proiectul de Buget pe 2013 sunt prevăzuţi numai 33,5 milioane de lei.

De asemenea, şi suma prevăzută pentru drumurile judeţene şi comunale este mai mică cu aproximativ 200.000 de lei, pentru 2013 fiind alocaţi 12,55 milioane de lei, faţă de 12,75 milioane de lei în 2012.

Electrica Furnizare Discount

În schimb, dacă pentru finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat în 2012 au fost prevăzuţi 139,85 milioane de lei, pentru acest an suma este mai mare cu 24 de milioane, respectiv 163,94 milioane, din datele prezentate rezultând că suma alocată pentru salarii, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale în bani stabilite prin lege pentru profesori, precum şi contribuţiile aferente acestora, este mai mare cu circa 19 milioane de lei (145 de milioane în 2013 faţă de 126 milioane în 2012).

În plus, în Bugetul pe 2013 a fost prevăzută suma de 4,49 milioane de lei (4,04 în 2012) pentru plata sumelor stabilite prin hotărâri judecătoreşti pentru salarii.

Și în ceea ce priveşte finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiile lunare, suma este mai mare decât cea alocată anul trecut, adică 15,93 milioane de lei, faţă de 11,46 milioane în 2012.

De asemenea, din proiectul de Buget pe anul 2013, publicat de Ministerul Finanțelor, rezultă că în sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor, pentru Alba sunt alocați 11,79 milioane de lei pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului; 7,58 milioane de lei pentru acordarea de produse lactate şi de panificaţie şi miere de albine 14,36 milioane de lei pentru susţinerea centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap; 6,2 milioane de lei pentru învăţământul special şi centrele judeţene de resuse şi asistenţă educaţională; 117.000 de lei (mult mai puțin decât în 2012 când au fost alocați 602.000 de lei) pentru plata sumelor stabilite prin hotărâri judecătoreşti pentru salariile din învăţământul special şi centrele judeţene de resuse şi asistenţă educaţională.

Publicitate

Economie

Anunț de presă pentru finalizarea proiectului „Dezvoltarea unei noi activități și angajarea de personal în cadrul SC REZOLVAREA SRL”

Publicat

în

Anunț de presă

S.C. REZOLVAREA S.R.L. cu sediul în Municipiul Carei, Str. Doina, nr. 5, județul Satu – Mare, CUI 34835774, J30/521/2015, a implementat proiectul cu titlul: „Dezvoltarea unei noi activități și angajarea de personal în cadrul SC REZOLVAREA SRL, cod SMIS 131489, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare nr. 5966/15.09.2020 încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.377.711,66 lei, din care asistenţa financiară  nerambursabilă este de 870.658,54 lei, din care 740.059,76 lei din FEDR și 130.598,78 lei din Bugetul Național.

Proiectul s-a implementat la punctul de lucru al societății în Regiunea Centru, judeţul Alba, Municipiul Aiud, Str. Viilor, FN, începând cu data de 01.06.2019 si pana la  31.07.2021, prin REGIO – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Obiectivul general al proiectului DEZVOLTAREA UNEI NOI ACTIVITĂȚI ȘI ANGAJAREA DE PERSONAL ÎN CADRUL SC REZOLVAREA SRL a fost consolidarea poziției pe piața locală și regională a societății, în prestarea lucrărilor de pregătire a terenului pentru diverse obiective de investiții în infrastructura de bază.

Proiectul răspunde Priorității de investiții 2.1. prin:

–  Dezvoltarea societății Rezolvarea SRL prin generarea de venituri dintr-o activitate nouă.

– Diversificarea activității societății prin achiziția de echipamente noi care vor servi fluxului operațional de prestare a lucrărilor de pregătire a terenului.

– Creșterea activității societății, ca urmare a investițiilor prevăzute prin proiect, fapt ce determină creșterea cifrei de afaceri și creșterea personalului angajat.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

Publicitate
  1. Dezvoltarea unei noi activități în cadrul societății, prin achiziționarea a 9 echipamente noi pentru prestarea lucrărilor de pregătire a terenului.
  2. Creșterea numărului mediu de salariați ai societății prin crearea a 5 locuri de muncă, din care 1 pentru persoană din categorii defavorizate.

Impactul investiției la nivelul localității/regiunii: Dezvoltarea activității proprii a societății prin introducerea de servicii noi care vor genera un flux operațional nou și venituri suplimentare pentru societate.

Rezultate realizate: achiziția a 9 echipamente noi și crearea a 5 locuri noi de muncă

Date de contact: Pentru detalii suplimentare vă stăm la dispoziție la sediul social al firmei sau la tel. 0749537372, e-mail proiect.rezolvarea@gmail.com, persoana de contact Săntăuan Vasile.

Citește mai mult

Economie

RABLA Clasic şi RABLA Plus : Bugetele destinate persoanelor fizice au fost suplimentate. Ce bonificații pot fi obținute

Publicat

în

RABLA Clasic şi RABLA Plus : Bugetele destinate persoanelor fizice au fost suplimentate. Ce bonificații pot fi obținute

Administraţia Fondului pentru Mediu a decis suplimentarea cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Rabla Plus şi cu 5 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Rabla Clasic, conform unui comunicat recent de pe site-ul AFM, potrivit Mediafax.

Această suplimentare a venit ca urmare a faptului că bugetele alocate persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost epuizate, conform ZF.

Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei, a fost rezervat integral la aproximativ 2 luni de la lansarea programului, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, lansate anul acesta pe 26 aprilie 2021, s-au bucurat de un interes neaşteptat, confirmat de epuizarea într-un timp foarte scurt a bugetelor alocate persoanelor fizice, chiar dacă acestea au fost mai mari decât în anii precedenţi. Astfel, cele 375 de milioane de lei, bugetul alocat Programului Rabla Clasic, respectiv cele 260 de milioane de lei, bugetul alocat Programului Rabla Plus, pe care le-au avut la dispoziţie persoanele fizice, au fost utilizate integral.

Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să achiziţioneze autovehicule noi, mai puţin poluante, Administraţia Fondului pentru Mediu va suplimenta valorile destinate înscrierilor persoanelor fizice şi bugetele totale, după cum urmează:

Programul Rabla Clasic pune la dispoziţie suma de 5 milioane de lei pentru noi înscrieri, începând din 26 iulie 2021, desfăşurând în paralel demersuri pentru suplimentarea bugetului total al programului cu suma de 200 de milioane de lei, care va putea fi utilizată la începutul lunii septembrie 2021.

Bugetul alocat persoanelor fizice se suplimentează cu 20 de milioane de lei, începând cu 26 iulie 2021

Pentru Programul Rabla Plus, bugetul alocat persoanelor fizice se suplimentează cu 20 de milioane de lei, începând cu 26 iulie 2021. De asemenea, bugetul total al programului va fi majorat cu 200 de milioane de lei în data de 21 august 2021.

Persoanele care casează o maşină mai veche de 8 ani beneficiază în cadrul Programului Rabla Clasic de o primă de 7.500 lei la achiziţionarea unei maşini noi. La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.500 de lei, dacă emisiile generate de noul autovehicul sunt reduse, iar în cazul în care motorul este unul hibrid, se adaugă un ecobonus în valoare de 3.000 de lei.

Toate aceste bonificaţii se pot cumula, astfel că prin Programul Rabla Clasic, reducerea maximă poate ajunge la 12.000 de lei.

În cadrul Programului Rabla Plus, la achiziţionarea un autoturism 100% electric, beneficiarul primeşte un ecotichet de 45.000 de lei (~10.000 euro), la care se poate adăuga şi prima de casare, în valoare de 7.500 lei pentru casarea maşinii mai vechi de 8 ani. Dacă beneficiarul predă spre casare un autovehicul uzat şi achiziţionează un autovehicul electric hibrid plug-in, acesta poate primi maximum 27.500 lei.

Publicitate
Citește mai mult

Economie

FONDURI EUROPENE: 150 de milioane de EURO pentru SERE și SOLARII în următorii doi ani. Anunțul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Publicat

în

FONDURI EUROPENE: 150 de milioane de EURO pentru SERE și SOLARII în următorii doi ani. Anunțul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Legumicultorii care doresc să facă sere şi solarii sau depozite şi procesare au posibilitatea să acceseze 150 de milioane de euro din fonduri europene în următorii doi ani, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, într-o conferinţă de presă.

„Trebuie ştiut că, pe lângă acest program de minimis (legume în spaţii protejate – n. r.), există sprijinul cuplat vegetal – 4.600 euro/ha, iar în luna septembrie vom lansa măsura 4.1 cu o sub-măsură distinctă pentru legumicultură. Sunt 100 de milioane de euro în următorii doi ani pentru construcţia de sere şi solarii şi 50 de milioane de euro pentru depozitare şi procesare doar pentru legumicultură şi cartofi. Iată că în următorii doi ani toţi cei care doresc să facă sere şi solarii sau depozite şi procesare au această posibilitate să acceseze cele 150 de milioane de euro. Sigur că aici încercăm să încurajăm cooperativele şi membrii cooperatori care vor avea intensitate de sprijin mai mare. Acest lucru, practic, va duce la o formă de organizare care să le permită să funcţioneze pe piaţă, astfel încât să aibă o producţie predictibilă cu nişte contracte ca să le confere posibilitatea de a-şi desface şi de a-şi vinde toată producţia. Despre asta este vorba: o relaţie contractuală, astfel încât să ai o producţie vandabilă şi la un preţ de cost şi de vânzare cunoscut înainte”, a spus ministrul Agriculturii.

În ceea ce priveşte programul „Legume în spaţii protejate”, lansat anul acesta în locul programului „Tomata”, el a precizat că acesta a fost schimbat cu ajutorul asociaţiilor de legumicultori.

Electrica Furnizare Discount

„Noi am avut des întâlniri cu asociaţiile de legumicultori, şi cu cele mai mari şi cu cele mai mici, şi când am schimbat acest program şi l-am dus in toamnă pentru că circuitul legislativ a fost prea lung, dar am avut şi întâlniri legate de modul de organizare al legumicultorilor şi cum ar ajunge ei cu produsele pe piaţă într-un mod cât mai echitabil şi mai echilibrat. Am făcut chiar şi o întâlnire cu retailerii şi urmează să mai avem întâlniri între legumicultori şi retaileri, în care noi Ministerul Agriculturii să fim arbitrii, pentru că nu putem să fim altceva decât arbitrii”, a transmis Adrian Oros.

În ceea ce priveşte controlul în cadrul acestui program, ministrul a subliniat că reprezentanţii APIA vor verifica existenţa culturilor, iar cei ai Direcţiilor Agricole (DG) vor evalua producţia.

„De piaţa neagră se ocupă alte instituţii, Ministerul Agriculturii face strategii alături de formele asociative pentru dezvoltarea sectoarelor din agricultură, dar şi pentru diverse forme de sprijin, atât pentru bani europeni, cât şi din bani de la bugetul naţional. Sigur, este de dorit ca, dacă se opreşte această piaţă neagră a legumelor, atunci şi sprijinul care vine din partea statului prin Ministerul Agriculturii să aibă un efect mult mai bun”, a adăugat şeful MADR.

Potrivit sursei citate, pentru programul „Legume în spaţii protejate” au depus cereri până la data de 20 iulie, când s-a încheiat perioada de înscriere, 14.239 de beneficiari, pentru o suprafaţă de 1.532,2 hectare. Cuantumul sprijinului este 2.000 de euro/1000 mp şi se referă la cei care cultivă roşii, ardei, vinete şi castraveţi.

sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea