Rămâi conectat

Actualitate

Vezi noua conducere a Consiliului Judeţean al Elevilor Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, au avut loc, în data de 8 noiembrie, alegerile pentru funcţiile vacante din cadrul Biroului Executiv al Consiliului Judeţean al Elevilor Alba. Astfel reprezentanţii de drept ai elevilor din liceele judeţului Alba s-au reunit într-o Adunare Generală extraordinară având ca puncte principale pe ordinea de zi votarea Raportului de activitate a CJE Alba pe anul şcolar 2011-2012 şi alegerile pentru formarea unui nou Birou Executiv.

După aproximativ 3 ore de discursuri, întrebări şi sesiuni de vot, noua conducere a Consiliului Judeţean al Elevilor Alba este formată din:

1. Andrei Nicolae Popa – Preşedinte CJE Alba (Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia)
2. Irina Mihu – Prim-vicepreşedinte CJE Alba (Colegiul National „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia)
3. Muntean Vasile – Vicepreşedinte CJE Alba (Liceul Tehnologic Sebeş)
4. Mădălina Raţiu – Vicepreşedinte CJE Alba (Grup Şcolar „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud)
5. Davinia ANCA – Secretar executiv CJE Alba (Liceul de Muzica si Arte Plastice Alba Iulia)
6. Andrei Drăgan – Director Departament Mobilitate, formare, informare si consiliere (Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia)
7. Silvana Codruţ – Director Departament Cultura, educaţie şi programe şcolare (Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna)
8. Diana Balc – Director Departament Avocatul Elevului ( Colegiul National „Titu Maiorescu” Aiud)
9. Oscar Gal – Director Departament Concursuri şcolare si extraşcolare (Colegiul National „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia)
10 Horaţiu Pamfile – Director Departament Sport si programe de tineret (Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia)

Din comisia de evaluare şi validare a dodarelor de candidatură au făcut parte: Andrei Nicolae Popa- preşedinte comisie, prof. Ionuţ Iancu – profesor coordonator a CJE Alba şi membru de comisie, Vladina Chira – membru comisie, Radu Alexandru- membru comisie şi Mădălina Udrea – secretar de comisie.

De asemenea, la alegerile din 8 noiembrie au participat în calitate de observatori şi seniori ai  CJE Alba care şi-au predat mandatul noii generaţii de lideri ai elevilor.

“Ca în fiecare an, Consiliul Elevilor trece printr-un excepţional exerciţiu democratic care începe prin alegerea reprezentanţilor la nivelul fiecărui liceu din România şi se încheie cu alegerile de la nivel naţional. Schimbul de generaţii şi apariţia noilor lideri reprezintă garanţia unei organizaţii care trăieşte prin membrii şi care se dezvoltă prin oameni noi  cu idei noi. Consiliul Elevilor este şi rămâne cel mai onest şi loial organism de reprezentare a tuturor elevilor din România, de apărare a drepturilor garantate prin lege şi de includere a elevilor în proiecte şi formări menite să-i dezvolte atât din punct de vedere personal cât şi profesional. “ a declarat Andrei Nicolae POPA, Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Alba.

În perioada imediat următoare, Consiliul Judeţean al Elevilor Alba îşi va elabora şi asuma strategia şi planul de acţiune pe anul şcolar 2012-2013. Prezentarea direcţiilor de dezvoltare, precum şi a proiectelor propuse pentru acest an şcolar se vor face în cadrul unei conferinţe de presă, după întâlnirea de lucru a Biroului Executiv la Abrud, în perioada 24-25 noiembrie.

În acest an şcolar, Consiliul Judeţean al Elevilor Alba va promova şi implementa în principal proiecte de mobilitate şi formare a tinerilor, proiecte menite să implice elevii în acţiuni de interes dar care de asemenea să-i formeze şi să le cultive spirtul de implicare activă în comunitate prin voluntariat. Nu în ultimul rând CJE, le garantează elevilor judeţului Alba că proiecte precum “Schimbă-ţi mediul şi fă diferenţa”  sau Gala activităţilor extraşcolare nu vor lipsi din priorităţile sale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea