Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Actualitate

Vezi noua conducere a Consiliului Judeţean al Elevilor Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

La sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, au avut loc, în data de 8 noiembrie, alegerile pentru funcţiile vacante din cadrul Biroului Executiv al Consiliului Judeţean al Elevilor Alba. Astfel reprezentanţii de drept ai elevilor din liceele judeţului Alba s-au reunit într-o Adunare Generală extraordinară având ca puncte principale pe ordinea de zi votarea Raportului de activitate a CJE Alba pe anul şcolar 2011-2012 şi alegerile pentru formarea unui nou Birou Executiv.

După aproximativ 3 ore de discursuri, întrebări şi sesiuni de vot, noua conducere a Consiliului Judeţean al Elevilor Alba este formată din:

1. Andrei Nicolae Popa – Preşedinte CJE Alba (Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia)
2. Irina Mihu – Prim-vicepreşedinte CJE Alba (Colegiul National „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia)
3. Muntean Vasile – Vicepreşedinte CJE Alba (Liceul Tehnologic Sebeş)
4. Mădălina Raţiu – Vicepreşedinte CJE Alba (Grup Şcolar „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud)
5. Davinia ANCA – Secretar executiv CJE Alba (Liceul de Muzica si Arte Plastice Alba Iulia)
6. Andrei Drăgan – Director Departament Mobilitate, formare, informare si consiliere (Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia)
7. Silvana Codruţ – Director Departament Cultura, educaţie şi programe şcolare (Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna)
8. Diana Balc – Director Departament Avocatul Elevului ( Colegiul National „Titu Maiorescu” Aiud)
9. Oscar Gal – Director Departament Concursuri şcolare si extraşcolare (Colegiul National „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia)
10 Horaţiu Pamfile – Director Departament Sport si programe de tineret (Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia)

Elit - Gustul Desăvârșit

Din comisia de evaluare şi validare a dodarelor de candidatură au făcut parte: Andrei Nicolae Popa- preşedinte comisie, prof. Ionuţ Iancu – profesor coordonator a CJE Alba şi membru de comisie, Vladina Chira – membru comisie, Radu Alexandru- membru comisie şi Mădălina Udrea – secretar de comisie.

De asemenea, la alegerile din 8 noiembrie au participat în calitate de observatori şi seniori ai  CJE Alba care şi-au predat mandatul noii generaţii de lideri ai elevilor.

“Ca în fiecare an, Consiliul Elevilor trece printr-un excepţional exerciţiu democratic care începe prin alegerea reprezentanţilor la nivelul fiecărui liceu din România şi se încheie cu alegerile de la nivel naţional. Schimbul de generaţii şi apariţia noilor lideri reprezintă garanţia unei organizaţii care trăieşte prin membrii şi care se dezvoltă prin oameni noi  cu idei noi. Consiliul Elevilor este şi rămâne cel mai onest şi loial organism de reprezentare a tuturor elevilor din România, de apărare a drepturilor garantate prin lege şi de includere a elevilor în proiecte şi formări menite să-i dezvolte atât din punct de vedere personal cât şi profesional. “ a declarat Andrei Nicolae POPA, Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Alba.

În perioada imediat următoare, Consiliul Judeţean al Elevilor Alba îşi va elabora şi asuma strategia şi planul de acţiune pe anul şcolar 2012-2013. Prezentarea direcţiilor de dezvoltare, precum şi a proiectelor propuse pentru acest an şcolar se vor face în cadrul unei conferinţe de presă, după întâlnirea de lucru a Biroului Executiv la Abrud, în perioada 24-25 noiembrie.

În acest an şcolar, Consiliul Judeţean al Elevilor Alba va promova şi implementa în principal proiecte de mobilitate şi formare a tinerilor, proiecte menite să implice elevii în acţiuni de interes dar care de asemenea să-i formeze şi să le cultive spirtul de implicare activă în comunitate prin voluntariat. Nu în ultimul rând CJE, le garantează elevilor judeţului Alba că proiecte precum “Schimbă-ţi mediul şi fă diferenţa”  sau Gala activităţilor extraşcolare nu vor lipsi din priorităţile sale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Cu cât se va majora salariul mediu net în 2022: Care este prognoza până în 2025

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Cu cât se va majora salariul mediu net în 2022: Care este prognoza până în 2025

Conform Comisiei de Prognoză, în cursul acestui an românii ar putea avea, în medie un plus de 11 procente la salariu, iar în 2023 prognoza arată cam aceleași date.

Abia în 2025 ar urma ca salariul mediu net să treacă pragul de 5.000 de lei. Dar aceste creșteri nu egalează nici pe departe scumpirile, după ce la jumătatea anului rata inflației anuale era de 15%. Așa se face că mulți trăiesc mai prost chiar dacă le-au crescut salariile.

Noile calcule făcute de Comisia Națională de Prognoză arată că, în acest an, salariul mediu net va urca la 3.838 de lei, cu 11% mai mult față de 2021. Iar în 2023, ne-am putea aștepta la o majorare de peste 10 procente. Vestea bună e că se estimează că va fi o creștere constantă, dar abia în 2025 ar urma să trecem pragul de 5.000 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vorbim însă de medii – pentru unii va fi mai mult, pentru alții mai puțin sau deloc. Dacă ne uităm la ultimele luni, e evident că majorările de salarii nu țin deloc pasul cu inflația, așadar pierdem repede putere de cumpărare.

Sunt și scăderi – cum a fost cea de aproape 5% la începutul anului, în ianuarie. Iar în paralel, avem prețuri cu un vârf de aproape 4% în aprilie. Adunate și din urmă, vedem că inflația anuală a ajuns la 15% în iunie. În vreme ce românii au pierdut, statul a avut de câștigat.

Adrian Codirlașu, Vicepreședintele Asociației Analiștilor Financiari: ”Încasările la buget au crescut, pe de o parte, datorită creșterii inflației. TVA-ul aplicat a fost la un preț mai mare, de aici încasări suplimentare din TVA”.

Bunurile de strictă necesitate sunt tot mai scumpe. Potrivit Institutului de Statistică, o familie a avut venituri medii de 6.227 de lei pe lună, dar cheltuielile au însemnat mai bine de 85% din sumă, adică 5.324 lei, mai mult față de 2021.

Cum inflaţia va rămâne la cote mari, iar dobânzile sunt în creştere, economiştii spun să cântărim de două ori tot ce cumpărăm cu valoare mare.

Andrei Perianu, Cofondator Platformă Financiară: ”În mod ideal ar trebui să economisim mai mult și când ne cumpărăm o casă sau avem o idee pe care vrem să o finanțăm cu credit bancar să nu o facem exclusiv din credit, să avem și ceva bani strânși”.

Sursa: stirileprotv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vouchere sociale: Mii de carduri blocate după ce românii au vrut să cheltuie banii pe alcool sau să le vândă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Vouchere sociale: Mii de carduri blocate după ce românii au vrut să cheltuie banii pe alcool sau să le vândă

Peste 10.000 de români au rămas fără voucherele sociale în valoarea de 250 de lei, a anunțat marți, Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Abia s-au distribuit cardurile sociale cu ajutoare de la stat şi mulţi români au încercat să le valorifice fraudulos. Unii au încercat să le vândă cu un preţ mai mic decât valoarea încărcată de stat, alţii au vrut să achiziţioneze produse care nu sunt în lista celor permise, respectiv alcool sau tutun.

Pentru că nu au respectat legea, cardurile pe care primeau ajutorul de la stat le-au fost imediat blocate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, mai bine de 10.000 de carduri pe care românii primeau vouchere sociale au fost deja blocate.

După cum a precizat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, o a treia categorie de indivizi rămași fără bani de la stat sunt cei care nu au putut fi identificați pentru a-și primi dreptul.

„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față sunt blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș, într-un comunicat.
Cine sunt beneficiarii cardurilor sociale

Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

Persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa a patra este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepţionale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredinţa tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate. Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibilă pe card şi pentru alte informaţii beneficiarii sunt rugaţi să apeleze Serviciul Clienţi al emitentului.

Peste 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei.

Sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Producția de țiței a României a scăzut cu 6.2% în primul semestru al anului 2022: Cu cât au crescut importurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Producția de țiței a României a scăzut cu 6.2% în primul semestru al anului 2022: Cu cât au crescut importurile

În primele șase luni ale anului 2022, România a produs o cantitate de țiței de peste 1,464 milioane de tone echivalent petrol (tep), cu 97.100 tep, adică cu 6,2% mai mică, față de perioada similară a anului 2021, arată datele Institutului Național de Statistică.

Importurile de ţiţei s-au ridicat, în perioada menţionată, la 3,95 milioane tep, fiind cu 50.400 tep (+1,3%) peste cele din perioada ianuarie-iunie 2021.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform estimărilor Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, producţia de ţiţei este estimată pentru 2022 la 3,17 milioane tep (minus 2,3% faţă de 2021) şi în 2023 la 3,095 milioane tep (minus 2,3%). Importurile sunt preconizate la 7,25 milioane tep în 2022 (plus 6,4%) şi la 7,83 milioane tep în 2023 (plus 6,5%).

Proiectul Strategiei Energetice, publicat pe site-ul Ministerului Energiei, estimează că producţia de ţiţei îşi va continua tendinţa de scădere lentă între 2030 şi 2050, de la 22 la 13 TWh (1,93 la 1,15 milioane tep).

Rezultatele modelării efectuate în anul 2016 indică înjumătăţirea producţiei interne de ţiţei, până la aproximativ 2 milioane de tone în 2030. Creşterea dependenţei de importuri nu poate fi evitată pe termen mediu şi lung decât prin încurajarea activităţii de explorare şi producţie, precum şi prin creşterea eficienţei consumului de combustibili fosili, se menţionează în proiect.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare