Rămâi conectat

Politică Administrație

VEZI: Cât a dat şi cât a primit înapoi de la bugetul de stat judeţul Alba, în anul 2012

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Valoarea taxelor şi impozitelor încasate de Statul Român anul trecut de la toate judeţele este de peste 25,5 miliarde de euro. Către judeţe s-au întors de la bugetul de stat, sub forma cotelor defalcate din impozitul pe venit şi din taxa pe valoare adăugată, circa 6,5 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate ziarului Gândul de către Ministerul Finanţelor Publice.

Pentru județul Alba procentul rezultat din raportul dintre banii viraţi la bugetul de stat din taxele şi impozitele colectate şi banii care s-au întors de la bugetul central la bugetele locale este de 92,1%.  Astfel, din fiecare 100 de euro încasaţi la bugetul central, în judeţ s-au întors puțin peste 92 de euro, după cum reiese din datele oficiale.

Există la nivel național și judeţe în care sumele virate către bugetele locale au fost mai mari decât taxele şi impozitele plătite statului (Vaslui, Botoşani, Teleorman, Călăraşi, Vrancea, Caraş-Severin, Suceava, Neamţ, Mehedinţi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Tulcea, Gorj, Maramureş şi Olt). La polul opus se află şase judeţe (Constanța, Ilfov, Cluj, Timișoara, Brașov, Prahova) şi Municipiul Bucureşti, unde sumele primite înapoi de la stat au reprezentat mai puţin de 50% din valoarea taxelor şi impozitelor colectate la nivel judeţean şi virate la bugetul central. (R.S.)

Sursa & Foto: gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea