Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vești bune privind sala polivalentă din Blaj: Cinci oferte pentru finalizarea proiectului de 7.000.000 de euro. Constructorul inițial a abandonat șantierul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cinci oferte sunt analizate, la momentul actual, de către Primăria Blaj, în cadrul licitației pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă, după ce contractul inițial, care a fost atribuit în luna noiembrie a anului 2018 către firma italiană Frimat SPA, a fost reziliat din cauza „neîndeplinirii obligațiilor contractuale”.

În aproximativ un an şi jumătate, constructorul a reuşit să finalizeze fundaţia clădirii şi a ridicat cca. 15% din zidăria de la demisol. Administraţia locală din Blaj a lansat în 25 august, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), o noua licitaţie achiziţie lucrări pentru realizarea obiectivului de investiţie “Sală Polivalentă de Sport cu capacitate 1.800-2.000 locuri” în municipiul Blaj (rest de executat)”.

Contractul prevede execuţia lucrărilor rămase neexecutate, aferente contractului nr. 22580/27.11.2018, contract reziliat pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale. Valoarea totală estimată este de 30.900.672,95 de lei, fără TVA. Potrivit expertizei tehnice realizate în perioada iulie – august 2020, stadiul fizic al lucrărilor executate până la data de 1 iulie 2020 este următorul: îmbunătăţirea terenului de fundare – 100 %, fundaţia clădirii de tip radier general pe pernă de balast – 100 %, structuri portante verticale beton armat demisol – cca. 10 – 20 %, structuri portante orizontale beton armat, cota 0.00 – cca. 5 – 10%.

Cinci ofertanţi s-au arătat interesaţi să obţină contractual în valoare de peste 30 de milioane de lei: ACI Cluj-Napoca SA, Manelli Impresa SRL Bucureşti, Asocierea Prenis SRL Blaj (lider) – Adriatica SRL Blaj – DTS Unic Proiect SRL Alba Iulia – Atlas Sport SRL Târgu Mures, Asocierea CON-A SRL Şelimbăr (lider) – CON-A Operations şi Asocierea Conart Structuri SRL Voiniceni (lider) – Kronos Life Construct SRL Târgu Mureş.

Potrivit caietului de sarcini, noul obiectiv va face parte din infrastructura sportivă a municipiului, alături de celelalte obiective de gen existente în oraş. Prin această investiţie se doreşte, pe de-o parte crearea unei dotări publice de importanţă zonală, care să asigure desfăşurarea în cele mai bune condiţii a evenimentelor sportive naţionale şi internaţionale, şi pe de altă parte , să reprezinte o facilitate sportivă pentru practicarea sportului de performanţă pentru echipa de volei a oraşului, recunoscută în prezent pentru merite sportive deosebite. Investiţia este finanţară din bugetul local al municipiului Blaj şi din bugetul judeţului Alba, printr-un parteneriat între Primăria Municipiului Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea