Vești bune pentru pensionari: Se majorează plafonul de pensie pentru cei care primesc până la 1.139 lei lunar

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Vești bune pentru persoanele cu pensii mai mici de 1.139 lei pe lună. Conform unui proiect aflat la Ministerul Sănătății va avea loc o creștere de 15% a plafonului de pensie, astfel că și persoanele cu pensii mai mari de 990 vor avea parte de medicamente compensate cu 90%.

Anunț important pentru toți pensionarii care primesc lunar de la stat sume mai mici de 1.139 de lei. Aceștia primesc noi beneficii și pot cere decontarea de la stat în proporție de 90%. Veștile sunt extrem de bune pentru cei cu pensii mici.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Un proiect aflat în prezent pe masa Ministerului Sănătății anunță că românii care încasează pensii mai mari de 990 de lei vor beneficia, de asemenea, de medicamente compensate cu 90%. Practic, este vorba de o creștere cu 15% a plafonului pensiei până la care pensionarii pot beneficia de compensarea aproape integrală a medicamentelor, după ce până acum suma era sub 1.000 de lei.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Astfel, pensionarii din România care primesc lunar până la 1.139 de lei vor putea solicita medicamente compensate cu 90%. Majorarea acestui plafon de pensie este propusă în contextul în care, potrivit Legii nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii, începând cu data de 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie se va majora de la 1.100 la 1.265 de lei. Punctul de pensie se va majora, de la început de septembrie, tot cu 15%.

Cu toate acestea, pentru a intra în vigoare, proiectul legislativ are nevoie să fie adoptat de Guvern și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: capital.ro

Adela SPĂTAR

Must de Jidvei