Rămâi conectat

Actualitate

Vești bune pentru pensionari: Se majorează plafonul de pensie pentru cei care primesc până la 1.139 lei lunar

Adela Spătar

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vești bune pentru persoanele cu pensii mai mici de 1.139 lei pe lună. Conform unui proiect aflat la Ministerul Sănătății va avea loc o creștere de 15% a plafonului de pensie, astfel că și persoanele cu pensii mai mari de 990 vor avea parte de medicamente compensate cu 90%.

Anunț important pentru toți pensionarii care primesc lunar de la stat sume mai mici de 1.139 de lei. Aceștia primesc noi beneficii și pot cere decontarea de la stat în proporție de 90%. Veștile sunt extrem de bune pentru cei cu pensii mici.

Un proiect aflat în prezent pe masa Ministerului Sănătății anunță că românii care încasează pensii mai mari de 990 de lei vor beneficia, de asemenea, de medicamente compensate cu 90%. Practic, este vorba de o creștere cu 15% a plafonului pensiei până la care pensionarii pot beneficia de compensarea aproape integrală a medicamentelor, după ce până acum suma era sub 1.000 de lei.

Astfel, pensionarii din România care primesc lunar până la 1.139 de lei vor putea solicita medicamente compensate cu 90%. Majorarea acestui plafon de pensie este propusă în contextul în care, potrivit Legii nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii, începând cu data de 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie se va majora de la 1.100 la 1.265 de lei. Punctul de pensie se va majora, de la început de septembrie, tot cu 15%.

Cu toate acestea, pentru a intra în vigoare, proiectul legislativ are nevoie să fie adoptat de Guvern și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea