Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vești bune din partea OMS: COVID-19 continuă să evolueze, însă severitatea bolii va fi redusă în timp

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Vești bune din partea OMS: COVID-19 continuă să evolueze, însă severitatea bolii va fi redusă în timp

În cursul zilei de miercuri, Organizația Mondială a Sănătății a publicat un plan actualizat pentru COVID-19, în care au fost prezentate trei scenarii posibile referitor la evoluția pandemiei în acest an.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Pe baza a ceea ce ştim acum, scenariul cel mai probabil este că virusul Covid-19 continuă să evolueze, dar severitatea bolii pe care o provoacă se reduce în timp, pe măsură ce imunitatea creşte ca urmare a vaccinării şi infecţiei”, a spus directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus în timpul unui briefing.

Cu toate acestea, şeful OMS a avertizat că pot apărea creşteri periodice ale numărului de cazuri şi decese, pe măsură ce imunitatea scade, ceea ce poate necesita o vaccinare periodică pentru populaţiile vulnerabile.

Vorbind despre celelalte două scenarii posibile, Tedros a spus că fie vor apărea variante mai puţin severe şi nu vor fi necesare rapeluri sau noi formulări de vaccinuri, fie va apărea o variantă mai virulentă şi protecţia oferită de vaccinare sau de infecţiile anterioare va scădea rapid.

Planul strategic de pregătire şi răspuns actualizat stabileşte ajustările strategice pe care fiecare ţară trebuie să le facă pentru a aborda factorii de transmitere a SARS-CoV-2, pentru a reduce impactul COVID şi pentru a pune capăt urgenţei globale.

Acesta este al treilea plan strategic de pregătire şi răspuns lansat de OMS şi probabil va fi ultimul, a spus Tedros. Primul raport a fost lansat în februarie 2020, la începutul pandemiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea