Ziarul Unirea
 

Veste bună! Încep lucrările la DJ 107 A pe porțiunea Vurpăr – Pîclișa, variantă ocolitoare pentru a scăpa de traficul dintre Alba Iulia și Sebeș

Veste bună! Încep lucrările la DJ 107 A pe porțiunea Vurpăr – Pîclișa, variantă ocolitoare pentru a scăpa de traficul dintre Alba Iulia și Sebeș • Conform contractului, drumul trebuie finalizat până în octombrie 2018.

Consiliul Județean Alba a dat ordinul de începere a lucrărilor pe un drum județean de o importanță deosebită, care va fi reabilitat în această vară. Este vorba despre DJ 107 A, ce va fi modernizat pe porțiunea Vurpăr – Pîclișa. Astfel, lucrările pot fi demarate, iar termenul de 6 luni prevăzut pentru execuția celor circa 4 km are mari șanse să fie respectat.

Lucrările la drumul județean 107 A, de la ieșire din Pîclișa până la intrare în Vurpăr, vor fi executate cu 3.052.444,11 lei, fără TVA, de către Asocierea Newamport Asfalt SRL – Wasphalt PLT Londra Sucursala Cluj-Napoca. Porțiunea de circa 4 kilometri, de altfel singura rămasă neasfaltată din întregul drum lung de 26 de kilometri, intră în reabilitare în această săptămână și va fi finalizată cel mai probabil în octombrie.

În cadrul proiectului de execuție de lucrări pentru obiectivul de investiții – ”Modernizare drum județean DJ 107A: Alba Iulia – Pârâu lui Mihai – Vurpăr – Câmpu Goblii – Dealu Ferului – Mereteu – Blandiana – Sărăcsău – lim. jud. Hunedoara”, pe sectorul cuprins între km 4+18.00 – km 8+118.00 se vor executa: lucrări de modernizare a drumului județean prin îmbunătățirea elementelor geometrice, aplicarea unei îmbrăcăminți rutiere moderne, execuția dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor pluviale, amenajare intersecții cu drumurile laterale.

Odată modernizat tronsonul de 4 km amintit, DJ 107 A va putea fi folosit ca o rută alternativă la DN1, care este foarte aglomerat pe porțiunea Alba Iulia – Sebeș, dar, în același timp, dacă s-ar pune problema unor lucrări de reparații la podul peste râul Mureș la ieșirea din Alba Iulia (cum a mai fost cazul), traficul ar putea fi deviat pe aici. Nu în ultimul rând, ruta Vințu de Jos – Vurpăr – Alba Iulia ar putea fi folosită când traficul este blocat la Sebeș.

Deși actualmente porțiunea dintre Pîclișa și Vurpăr se află în stare medie de utilizare, drumul este ocolit de șoferi, fiind practicat în special de mașinile de mare tonaj.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...