Rămâi conectat

Ştirea zilei

Veste bună! Încep lucrările la DJ 107 A pe porțiunea Vurpăr – Pîclișa, variantă ocolitoare pentru a scăpa de traficul dintre Alba Iulia și Sebeș

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Veste bună! Încep lucrările la DJ 107 A pe porțiunea Vurpăr – Pîclișa, variantă ocolitoare pentru a scăpa de traficul dintre Alba Iulia și Sebeș • Conform contractului, drumul trebuie finalizat până în octombrie 2018.

Consiliul Județean Alba a dat ordinul de începere a lucrărilor pe un drum județean de o importanță deosebită, care va fi reabilitat în această vară. Este vorba despre DJ 107 A, ce va fi modernizat pe porțiunea Vurpăr – Pîclișa. Astfel, lucrările pot fi demarate, iar termenul de 6 luni prevăzut pentru execuția celor circa 4 km are mari șanse să fie respectat.

Lucrările la drumul județean 107 A, de la ieșire din Pîclișa până la intrare în Vurpăr, vor fi executate cu 3.052.444,11 lei, fără TVA, de către Asocierea Newamport Asfalt SRL – Wasphalt PLT Londra Sucursala Cluj-Napoca. Porțiunea de circa 4 kilometri, de altfel singura rămasă neasfaltată din întregul drum lung de 26 de kilometri, intră în reabilitare în această săptămână și va fi finalizată cel mai probabil în octombrie.

În cadrul proiectului de execuție de lucrări pentru obiectivul de investiții – ”Modernizare drum județean DJ 107A: Alba Iulia – Pârâu lui Mihai – Vurpăr – Câmpu Goblii – Dealu Ferului – Mereteu – Blandiana – Sărăcsău – lim. jud. Hunedoara”, pe sectorul cuprins între km 4+18.00 – km 8+118.00 se vor executa: lucrări de modernizare a drumului județean prin îmbunătățirea elementelor geometrice, aplicarea unei îmbrăcăminți rutiere moderne, execuția dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor pluviale, amenajare intersecții cu drumurile laterale.

YouTube video

Odată modernizat tronsonul de 4 km amintit, DJ 107 A va putea fi folosit ca o rută alternativă la DN1, care este foarte aglomerat pe porțiunea Alba Iulia – Sebeș, dar, în același timp, dacă s-ar pune problema unor lucrări de reparații la podul peste râul Mureș la ieșirea din Alba Iulia (cum a mai fost cazul), traficul ar putea fi deviat pe aici. Nu în ultimul rând, ruta Vințu de Jos – Vurpăr – Alba Iulia ar putea fi folosită când traficul este blocat la Sebeș.

Deși actualmente porțiunea dintre Pîclișa și Vurpăr se află în stare medie de utilizare, drumul este ocolit de șoferi, fiind practicat în special de mașinile de mare tonaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea