Rămâi conectat

Curier Județean

„Veniți, creștini, la rugăciune!”: Trei zile de concerte religioase la trei biserici din Municipiul Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Veniți, creștini, la rugăciune!”: Trei zile de concerte religioase la trei biserici din Municipiul Alba Iulia

3 zile. 3 biserici. 3 spectacole unice, la Alba Iulia, înainte de Săptămâna Mare – un proiect cultural excepțional îi aduce în fața publicului din Alba Iulia pe actorul Dorel Vișan, soliștii Mariana Anghel, alături de grupurile Anghelos și Cantores, și de Marcel Anghel, cu toaca străbună.

Locurile alese pentru concerte au, la rândul lor, o semnificație aparte și o rezonanță puternică pentru comunitatea locală:
– Biserica Sfântul Minea, 15 Aprilie 2022, ora 18:00;
– Biserica Întâmpinarea Domnului, 16 Aprilie 2022, ora 18:00
– Biserica Pogorârea Sfântului Duh, pe 17 Aprilie 2022, de Florii, de la ora 12:00.

„Paștele e mai mult decât credința, e esența credinței noastre. Mă bucur că îl putem sărbători, în sfârșit, așa cum se cuvine, fără restricțiile și distanțarea din anii trecuți.

Pentru că Paștele acesta înseamnă apropiere, nu distanțare. Între oameni, între creștini, între frați și acum și între voci: Mariana Anghel, grupurile Anghelos și Cantores, și maestrul Vișan.

Seria de 3 concerte religioase pe care primăria le-a pregătit-o albaiulienilor este un dar de suflet pentru comunitate, acum, când se apropie cea mai mare sărbătoare a creștinătății” a declarat Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Se vor interpreta piese din folclorul religios care vor urma cronologia faptelor, precum și a emoțiilor legate de ultima săptămână din viața lui Iisus Hristos ( Săptămâna Patimilor) – Intrarea în Ierusalim, Cina cea de Taină, Răstignirea și Învierea.

Grupul cameral instrumental „Cantores” va acompania recitaluri de excepție, iar între reprizele de interpretare vocală și instrumentală, invitatul special al acestui spectacol, actorul Dorel Vișan va recita Psalmi.

Participarea publicului este gratuită la toate cele trei concerte religioase reunite sub chemarea „Veniți, creștini, la rugăciune!”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea