Vedetele de pe lista persoanelor urmărite de polițiștii din IPJ Alba. Un bărbat condamnat pentru înșelăciune se ascunde în Apuseni și postează pe Facebook

Paul Voicu - Primar 2020

Una dintre activitățile IPJ Alba se referă și la căutarea persoanelor cu domiciliul în județ, urmărite la nivel național și internațional cu mandate de arest preventiv. În baza de date a instituției se află peste 60 de persoane condamnate la închisoare sau pe numele cărora au fost emise mandate de arestare în cursul urmăririi penale.

La începutul anului 2018, un număr de 60 de persoane aveau mandat de executare a pedepsei închisorii, doi aveau mandate de arestare preventivă, exista un mandat european de arestare, iar trei aveau sentinţe de internare în centre speciale de reeducare pentru minori.

ELIT

Lista IPJ Alba cuprinde persoane condamnate la închisoare între 9 luni pentru infracțiuni la regimul rutier și 11 ani pentru trafic de persoane și trafic de droguri .

Cel mai cunoscut nume de pe această listă este omul de afaceri Dorel Tamaș (48 de ani), condamnat la 4 ani de închisoare pentru înșelăciune, urmărit la nivel internațional de peste 2 ani de zile. Există informații că acesta s-ar afla în Dubai, stat care nu are acord de extrădare cu România fapt care face aproape imposibilă aducerea acestuia în țară. Tot în ”urmărirea” polițiștilor de la IPJ Alba se află de mai mulți ani soții Șerban Ana (47 de ani) și Șerban Petru (53 de ani), condamnați ambii la câte 11 ani închisoare pentru trafic de persoane.

Mihail David - 2020

Sunt dați, de asemenea, în urmărire internaţională trei condamnați din dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”: Gabriel Antoniu Bakai (7 ani de închisoare), Gheorghe Lupu (5 ani de închisoare) şi Dorin Mihai Pârvu (4 ani şi 8 luni închisoare, plus un rest de pedeapsă de 1.054 de zile).

Cu o condamnare la 10 ani de închisoare pentru înșelăciune în dosarul ”Singer”, Cristea Nicolae Gavrilă (39 de ani) este și el urmărit internațional. Tot din rețeaua ”Singer” făcea parte și condamnatul Sarkozi Sorin (36 de ani) care are o condamnare de 5 ani de închisoare. Pentru o pedepasă de 11 ani de închisoare pentru trafic de droguri, pronunțată de o instanță din București, este căutat de polițiști Poroineanu George Dan (45 de ani), din Blaj. Un alt nume care apare de mai mulți ani pe listă, fiind inclus și pe cea a celor mai urmăriți infractori din România, este Pâclișan Claudiu Gheorghe (43 de ani) – condamnat la 10 ani închisoare pentru proxenetism.

Un nume relativ nou intrat în atenția polițiștilor este Toader Constantin Mihai (45 de ani) din Abrud, condamnat în septembrie 2017 la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru înșelăciune.

Acesta a fost găsit vinovat de falsificarea a 74 de contracte de muncă, infracțiuni care au avut ca finalitate prejudicierea AJOFM Alba cu o sumă de peste 400.000 de lei. Inclus în categoria ”urmăriților” la poliție, condamnatul Toader Constantin Mihai se ascunde în zona Apusenilor. Bărbatul are frecvent activitate pe Facebook unde postează imagini cu peisaje montane, drumuri din Apuseni și chiar o biserică.

Acesta a contestat hotârârea definitivă de la Curtea de Apel printr-o cale extraordinară de atac, respectiv recurs în casație la ÎCCJ. Persoanele urmărite cu mandat de arestare sunt doi cetățeni din Belgia și Olanda – Roos Emmanuel Martine Odiel (48 de ani) și Jonker Petrus Anthonius (55 de ani) trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de substanţe utilizate la obţinerea de droguri sintetice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

MARIA 6 februarie 2018 at 11:00

In viziunea mea cred ca pe aceste persoane nu vor sa le gaseasca – sa fim seriosi – cu atita tehnologie nu pot fi localizate – slab.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...