Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

“Variaţiuni enigmatice” cu Mircea Diaconu şi Alexandru Repan, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulienii sunt invitaţi din nou la teatru. Dacă pe 25 ianuarie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor au urcat  Florin Piersic şi Medeea Marinescu cu piesa “Străini în noapte”, marţi, 19 februarie, iubitorii de teatru vor avea ocazia de a-i vedea pe scenă pe alţi doi mari actori, Mircea Diaconu şi Alexandru Repan, în piesa “Variaţiuni Enigmatice”. Spectacolul va începe de la ora 19.00, iar preţul unui bilet este de 50 de lei. Biletele pot fi găsite la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, zilnic,  între orele 8.00 – 19.00.

 „Variaţiuni enigmatice” este o piesă despre doi bărbaţi total diferiţi şi despre două viziuni diferite asupra iubirii. O poveste despre un scriitor celebru şi un provincial aparent banal, care au în comun nimic altceva decât iubirea pentru aceeaşi femeie. Femeie care apare, pentru fiecare dintre cei doi, într-o ipostază total diferită.

 Alexandru Repan îi dă personajului său, laureat al premiului Nobel şi retras acum pe o insulă pustie, un aer de enervantă superioritate, de exagerată aroganţă. Un scriitor blazat, un scriitor ce nu crede în modelul banal de iubire, ce preferă să ia femeile pentru ce sunt, şi să le părăsească pentru ceea ce nu sunt.

 Mircea Diaconu pe de altă parte, este însă un om obişnuit. Un om simplu, banal, poate un personaj gri, uşor ezitant, mereu umil în faţa marelui scriitor. Dar, mai ales, un personaj teribil subestimat, de la bun început.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea