Vânzările online ale unei mici firme din Alba, producătoare de mobilier de grădină, au explodat când magazinele au fost închise din cauza pandemiei de COVID-19

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Administratorul producătorului de mobilier pentru grădină Mobilaiud, Anton Godorogea, afirmă că vânzările online ale companiei au explodat în momentul în care magazinele din Europa prin care îşi vindea produsele au fost închise din cauza pandemiei de COVID-19.

„Prin această metodă am reuşit să ne menţinem pe piaţă. Dintre cele 7 milioane de euro în vânzări preconizate pentru anul acesta, cred că reuşim să depăşim suma de 1 milion de euro din vânzări online. Anul trecut, vânzările din online au fost nesemnificative“, a declarat Anton Godorogea în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

„Trebuie să sprijinim producătorul autohton, chiar dacă nu este unul de anvergură. Această industrie (a mobilei – n.red.) are un potenţial foarte mare de dezvoltare. Guvernul trebuie să aleagă anumite ramuri ale economiei care sunt viabile şi să le dezvolte.“

Producătorii de mobilă din Ro­mânia au nevoie de sprijin din partea statului pentru a îşi ex­pune produsele la târgurile in­ternaţionale şi pentru a îşi cum­păra echipamente în fabrici, crede Anton Godorogea, administratorul pro­ducă­torului de mobilier pentru grădină Mobilaiud.

„Micii producători de mobilă din România ar avea nevoie în primul rând de recunoaştere internaţională. Foarte puţini dintre noi sunt sprijiniţi să participe la târguri internaţionale unde şi firmele micuţe ar putea să se afirme. Costul este foarte mare şi eu nu am avut nicio şansă în ultimii 10 ani să pot să profit de ajutor din partea statului român pentru a putea expune astfel de produse. Eu nu îmi pot permite să cheltuiesc 50.000 de euro în momentul acesta pentru un astfel de târg“, a declarat Anton Godorogea în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Mobilaiud este o companie românească înfiinţată în 1993 de familia Godorogea, ce produce mobilier pentru grădină într-o fabrică din localitatea Rădeşti, judeţul Alba. Compania a încheiat anul 2019 cu afaceri de 48,2 milioane de lei (10 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de anul precedent.

Sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419